ECOM segueix col·laborant amb la Diputació de Barcelona, conduint Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua

AMB LA CONDUCCIÓ D’UNA PSICÒLOGA D’ECOM, RECENTMENT S’HAN POSAT EN MARXA UN GSAM A VILANOVA I LA GELTRÚ, I UN ALTRE A SANT CUGAT DEL VALLÈS.

Des de fa diversos anys, ECOM col•labora amb la Diputació de Barcelona en la prestació als municipis de la demarcació de Barcelona de Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM), un recurs amb el que la Diputació vol promoure el suport emocional i la relació entre persones cuidadores que comparteixen una mateixa problemàtica perquè se sentin recolzades en el procés de cura de la persona en situació de dependència. La col·laboració d’ECOM es concreta en posar una professional de la psicologia, amb experiència amb grups, que condueix els diferents grups que s’organitzen. Aquest nou curs s’han posat en marxa GSAM en dos municipis: a Vilanova i la Geltrú i a Sant Cugat del Vallès.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú és el tercer any que ha sol·licitat a la Diputació de Barcelona el seu suport per a la realització d’un GSAM en el seu municipi. Enguany amb la col·laboració d’ECOM s’ha posat en marxa un GSAM per a familiars de persones amb trastorns cognitius, Alzheimer, ictus, demències..., en què participen 10 persones. Les sessions van començar el 13 de setembre, i està previst que es realitzin un total de 16 sessions, amb trobades setmanals d’una hora i mitja.

A Sant Cugat del Vallès, on ECOM ja havia conduït un GSAM el 2014, enguany s’ha posat en marxa un grup per a pares i mares d’infants i joves amb discapacitat. Les sessions comencen demà, 10 d’octubre, i està previst que es realitzen 10 sessions, d’una hora i mitja cadascuna, amb una periodicitat setmanal. Aquesta acció es desenvolupa amb la col·laboració de l’Àmbit de Polítiques Socials de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i l’Àrea d'Atenció a les Persones dels Serveis de Benestar Social de la DIBA.

Els Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) tenen per objectiu principal millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores, facilitant espais de trobada entre persones que es troben en situació similar, perquè puguin compartir les seves necessitats i preocupacions i també les seves vivències i els seus coneixements.