Terrassa acull la jornada ‘Cap a una vida independent. Una qüestió de drets humans i socials’

El propers divendres i dissabte, 23 i 24 de gener, la Biblioteca Central de Terrassa (Pg. de les Lletres, 1) acollirà la jornada ‘Cap a una vida independent. Una qüestió de drets humans i socials’, l’objectiu de la qual és donar a conèixer la filosofia, la trajectòria i els objectius polítics del Moviment de Vida Independent de l’Estat Espanyol, on aquest moviment s’ha articulat sota el nom de Foro de Vida Independent.

Els organitzadors d’aquesta jornada són l’Oficina de Drets Socials de Terrassa, el Grup de Recerca Exit i el Foro de Vida Independent. Compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, la Taula de discapacitats i l’associació terrassenca Dismifísics.

Programa

Divendres, 23 de gener

17.00 h. Introducció a les jornades.
17.30 h. Projecció del vídeo ‘Editar una vida’, de Raúl de la Morena (58 minuts).
18.30 h. Taula 1. Xerrada col·loqui ‘Filosofia, història i objectius polítics del Foro de Vida Independiente’, amb la participació del director del vídeo ‘Editar una vida’, Raúl de la Morena, representants del Foro de Vida Independiente i del tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà.

Dissabte, 24 de gener

16.00 h. Taula 2. Crítica situada a la Llei de la Dependència, amb la participació de l’economista feminista i professora de la Universitat de Barcelona, Cristina Carrasco i representants de l’Oficina de Vida Independent de Barcelona. Dirigirà aquesta taula la investigadora feminista i membre d’Èxit BCN, Raquel Sánchez García.

18.00 h. Taula 3. Debat ‘Diversitat i Política. Per què són interessants les polítiques del Foro de Vida Independiente?’.
Participaran: Foro de Vida Independiente, Oficina de Derechos Sociales de Terrassa, AgenZia de Asuntos Precarios de Madrid i l’Associació Dismifísics Terrassa. Moderarà aquesta taula Joan Maria Gual, investigador feminista, membre d’Exit BCN.