El Ministeri de Treball estudia mesures cojunturals per enfortir l’activitat dels Centres Especials de Treball

El Ministeri de Treball i Immigració està estudiant l’aplicació de mesures cojunturals que reforcin l’activitat dels Centres Especials de Treball i per facilitar el finançament, segons va explicar la secretària general d’Ocupació, Maravillas Rojo, en una entrevista concedida la setmana passada a Servimedia.

Rojo va subratllar que els Centres Especials de Treball estan vivint ‘una situació molt difícil’ per la qual cosa considera que és necessari ‘proposar algunes mesures que reforcin la situació d’aquests centres’. ‘Hem de plantejar un reforç per a aquests centres i algunes mesures legislatives que els permetin fer front a la conjuntura que estan travessant’, va assenyalar la secretària general d’Ocupació, que va afegir també que ‘ja estan sobre la taula algunes qüestions d’aplaçaments de pagament’.

En aquest sentit, va apuntar que el Ministeri està treballant per tal de facilitar els aplaçaments de pagament d’aquests centres, tant a Hisenda com a la Seguretat Social. També va apostar per mesures destinades a ‘reforçar el seu finançament’.

Rojo va afirmar que és necessari recolzar els Centres Especials de Treball perquè superin l’actual cojuntura i va advertir que ‘no tindria cap sentit’ desmantellar-los. Va advertir sobre els risc que ‘desfem el treball fet per un grup de persones que, per la via de la inserció normal, sabem que tenen molt difícil d’incorporar-se al mercat laboral’.

LLEI DE CONTRACTES
A més, va assenyalar que el Govern espanyol ja ha adoptat un altre tipus de mesures per reforçar l’activitat dels centres, com la llei de contractes públics que impulsa la contractació de persones amb discapacitat.

També es va comprometre a ‘posar més a l’abast de les administracions públiques el conjunt dels serveis que estan ofertant els Centres Especials de Treball’.

Segons Rojo, ‘a totes les crisis, en qualsevol i en aquesta especialment, tenim l’obligació i la voluntad de tenir molt presents aquells col·lectius que tenen una major vulnerabilitat’, i va afirmar que les persones amb discapacitat és ‘un dels col·lectius més vulnerables’.

Va recordar que el Govern espanyol va aprovar el mes de setembre l’estratègia d’Ocupació per a Persones amb Discapacitat i en el mes de març el Pla d’Acció 2009-2010, gràcies a ‘la participació directa dels agents socials i de les organitzacions representatives d’aquests col·lectius’.

En aquest sentit, va subratllar que ‘el primer compromís ineludible i imprescindible’ del Govern espanyol és el d’agilitzar i fer acomplir el desenvolupament del Pla d’Acció per al 2009 i 2010.

Font: Servimedia.