ECOM col·labora amb al projecte Eurotrotters per promocionar l’accessibilitat a les ciutats

HO FA CONJUNTAMENT AMB PREDIF I LA RESTA DE FEDERACIONS QUE LA COMPOSEN

La Confederació ECOM Catalunya, juntament amb PREDIF (Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física) i la resta de federacions que la composen (Aspaym Madrid, Aspaym Cataluña i la Fundació del Lesionat Medul·lar) impulsaran a Espanya el projecte Eurotrotters, l’objectiu del qual és promocionar l’accessibilitat en diferents països europeus a través de les noves tecnologies.

En col·laboració amb l’associació francesa Jaccede, aquestes entitats formaran part d’una xarxa europea dinàmica de promoció de l’accessibilitat; compartiran informació sobre llocs accessibles d’un gran nombre de ciutats; i construiran una comunitat basada en una mentalitat positiva, la innovació social, la diversitat i la solidaritat. L’associació Jaccede és la promotora d’una guia col·laborativa, alimentada pels usuaris, que recull la informació bàsica sobre les condicions d’accessibilitat dels establiments públics, entre els que hi ha comerços, bars i restaurants, allotjaments, centres sanitaris, espais lúdics i culturals i també serveis, a través del web www.jaccede.com o a través de l’aplicació mòbil Jaccede.

Aquesta aplicació ofereix informació sobre el nivell d’accessibilitat de més de 27.000 llocs, entre les que hi ha espais públics, serveis públics, comerços... És gratuïta i està disponible per als sistemes Android i IOs en anglès i francès, i a partir d’aquest mes de setembre també en alemany i castellà. L’aplicació mòbil Jaccede va ser guanyadora en els Smart Accessibility Awards 2012 a la categoria de Mobilitat. També s’ha inclòs dins l’aplicació de Fundació Vodafone Espanya, anomenada APPScesibles.

Per promocionar aquest projecte, els Eurotrotters (Marie i David) viatjaran per diferents ciutats europees en una cadira de rodes fins el 22 de setembre per difondre el missatge de l’accessibilitat i treballar per la creació d’una plataforma d’intercanvi l’objectiu de la qual sigui promoure i utilitzar les eines tecnològiques que ofereix Jaccede a totes les persones amb mobilitat reduïda i als ciutadans interessats.

En concret, David visitarà Brussel·les, Àmsterdam, Berlín i Copenhague, mentre que Marie anirà a Barcelona, Madrid, Londres i Dublin. La visita a Madrid ha estat avui mateix, i el proper divendres 13 de setembre la Marie serà a Barcelona, on acompanyada per un grup de persones recorrerà diversos espais de Barcelona per localitzar aquells que són accessibles. El punt de sortida serà l’hotel H10 Plaza Catalunya, a les 5 de la tarda.

El projecte conclourà amb una gran jornada d’accessibilitat que se celebrarà de forma simultània a Londres, Paris, Brussel·les, Berlin, Madrid i Barcelona, el dia 26 d’octubre.