Comencen les obres del nou centre AVAN de Sabadell

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i l’alcalde de Sabadell, Manel Bustos, van presidir ahir a la tarda l’acte de la posada de la primera pedra del nou centre de l’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), entitat federada a ECOM. El nou equipament oferirà 32 places d’atenció diürna per a persones amb discapacitat física. Totes les places seran concertades amb el Departament d’Acció Social i Ciutadania. També comptarà amb un hospital de dia de més de 35 places per a persones amb demències.

El nou equipament d’AVAN tindrà una superfície de més de 1.200 metres quadrats distribuïts en soterrani, planta baixa, dues plantes i sotacoberta. Disposarà de gimnàs, taller ocupacional, sala de rehabilitació, cuina, menjador i biblioteca entre d’altres serveis. També desenvoluparà activitats de recerca i docència en els camps de les malalties neurodegeneratives o neurològiques.

El Departament d’Acció Social i Ciutadania contribueix al finançament d’aquest equipament amb 350.000 euros provinents del Fons Especial de l’Estat per a la dinamització de l’economia i l’ocupació. Per la seva banda, l’Ajuntament de Sabadell ha cedit el solar on es construirà el centre, ubicat al carrer de l’Estrella de Sabadell, i hi invertirà 150.000 euros. També han participat en aquest projecte la Fundación ONCE amb una donació de 59.000 euros i Caixa Sabadell, amb 30.000 euros. El cost total de l’obra ascendeix a 1,5 milions d’euros.

L’Associació Vallès Amics de la Neurologia va néixer el 1993. Actualment hi ha associades 1.300 famílies i té 400 usuaris. El seu objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones amb malalties neurològiques i dels seus familiars.

CONSORCI SANITARI
Per gestionar el nou centre de l’AVAN el passat mes de gener es va constituir el Consorci d’Atenció a les Persones amb Malalties Neurològiques que Cursen amb Discapacitat.

Aquest Consorci té com a finalitat la millora de l’atenció sociosanitària a les persones amb malalties neurològiques i altres discapacitats que cursen amb demències i deteriorament cognitiu.
Per acomplir totes les necessitats de les persones que s’adrecin al Consorci, des d’aquest òrgan es gestionaran els serveis que li siguin assignats des de les entitats consorciades, les entitats locals o la Generalitat.

La presidència del Consorci i de la Junta de Govern l’ostentarà Miquel Aguilar, president de l’AVAN, i la secretària serà Cristina Urriza. Tots dos tindran aquest càrrec durant un període de quatre anys.

Font: Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya