VIII Jocs Esportius Institut Guttmann, ‘més que esport’

Avui de demà se celebraran els VIII Jocs esportius Institut Guttmann que enguany tindran com a principal objectiu promocionar i ensenyar a pacients i expacients la gran diversitat de modalitats d’esports paralímpics.
L’Institut Guttmann centra aquestes jornades en emfasitzar l’esport paralímpic i per aquest motiu compta amb la presència de diferents esportistes que han participat a Londres o altres edicions paralímpiques i que han estat pacients del seu hospital o bé mantenen una estreta relació de col∙laboració amb la promoció de l’esport adaptat.

El programa de les jornades es divideix en dos grans blocs: durant el matí, de les 10 a les 13.30 hores, es portaran a terme, de manera pràctica, diferents disciplines esportives paralímpiques, d’entre elles el tennis, el bàsquet, l’esgrima, el tir mb arc... Tanmateix, hi haurà una part d’estands dedicada a l’exposició de diferents activitats esportives i que comptarà amb la participació de l’Associació HSA Spain, la Fundación Handix, l’Associació Play and Train i el pilot Miquel Serral de l’equip AMM participant del Campionat de Catalunya de Velocitat.

Durant la tarda, de les 15 a les 17 hores, es donarà pas a una sèrie de conferències realitzades per esportistes professionals i altres persones relacionades amb el món de l’esport adaptat, que explicaran el seu testimoni personal en relació a la pràctica de l’esport. El que es pretén és que aquesta vivència contribueixi a donar una visió sobre els beneficis que la pràctica de l’esport pot representar per a les persones amb discapacitat i encoratjar‐los pel fet de veure com persones amb lesions similars a les seves són capaces de realitzar esports d’alt nivell. Aquests esportistes són el mirall en que es poden veure reflectits altres pacients de l’Institut Guttmann i amb aquest propòsit s’organitzen aquests Jocs Esportius.

Aquest any és una data molt significativa per l’Institut Guttmann, ja que els Jocs Paralímpics s’han celebrat a Londres, ciutat on el Dr. Sir Ludwig Guttmann, després de la II Guerra mundial,
concretament a Stoke Mandeville va inaugurar el primer centre de rehabilitació per a persones amb lesió medul∙lar incloent‐hi l’esport com a eina terapèutica, convertint‐se d’aquesta manera en l’impulsor dels primers JJPP de la història. En el seu honor, es va crear a Barcelona l’any 1965 l’Institut Guttmann que avui coneixem.