TMB dóna dos minibusos a entitats d’atenció a discapacitats físics d’ECOM

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va lliurar el passat 23 de juny un minibús a la Fundació Nexe i un altre a l’associació UNES Sant Feliu, dues entitats d’atenció a discapacitats físics integrades a ECOM, una federació que aglutina més de 170 associacions de persones amb discapacitat física de tot Espanya.

Els dos vehicles, de 7 metres de longitud i equipats amb plataforma elevadora per a l’accés de cadires de rodes, havien estat retirats recentment de la flota activa i tenen encara una vida útil estimada de 10 a 15 anys. L’ONG Conductors Solidaris de Catalunya s’encarregarà ara d’adequar l’interior dels minibusos a les necessitats de les entitats receptores, perquè puguin transportar més cadires de rodes.

Nexe és una entitat sense ànim de lucre fundada el 1991 a Barcelona, que té com a objectiu oferir una atenció global i interdisciplinària als nens i nenes que presenten algun trastorn de desenvolupament, així com a les seves famílies. Per la seva banda, UNES és una associació esportiva especialitzada en el bàsquet en cadira de rodes que disposa des de fa 26 anys, d’una escola d’iniciació i tecnificació d’aquest esport adaptat.

La donació s’ha fet dins del programa de cessió d’actius en desús del pla director de cooperació i solidaritat de TMB. L’any 2009, dins d’aquest programa es van adjudicar a municipis de diversos països i entitats sense ànim de lucre un total de cent vehicles, a banda de material informàtic i d’altre tipus, per valor de 712.000 euros.