La DGACC impulsa la creació d’un directori per acostar entitats i empreses

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, de la Generalitat de Catalunya, es proposa impulsar la creació d’un directori per acostar entitats i empreses i ha creat un formulari perquè les entitats interessades en aparèixer-hi puguin registrar-hi les seves dades. El formulari estarà actiu fins el 30 d’abril de 2014. Podeu accedir a aquest formulari en l’enllaç que us deixem en aquesta mateixa pàgina.
L’objectiu d’aquest directori sorgeix amb la voluntat de:
- Poder disposar d’un mapa que permeti conèixer més de prop, quina és la visió de les entitats sobre la col•laboració amb l’empresa (per poder emprendre noves accions).
- Conèixer la disponibilitat real de les entitats de voluntariat i les associacions a acollir activitats de voluntariat corporatiu, i d’altres col•laboracions.
- Oferir a les empreses i organitzacions empresarials interessades, informació bàsica i mínima per tal que puguin trobar punts de contacte i aliances amb el sector i vincular-hi la seva estratègia de voluntariat corporatiu i la seva RSC.
- Projectar les entitats més enllà del sector i fer-les visibles als altres agents d’acord als seu perfil.

El II Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat contempla en alguna de les seves mesures la necessitat que el sector associatiu vagi cercant i establint relacions amb els altres agents de la comunitat com a element indispensable d’un millor encaix, sostenibilitat i treball en xarxa. D’altra banda, també es coneguda la voluntat de moltes empreses d’implicar-se amb el seu entorn i amb la seva comunitat, i no només amb les activitats més conegudes de voluntariat corporatiu, sinó amb altres actuacions i mitjans que poden afavorir molt la dinàmica associativa i la seva capacitat d’incidència i projecció.
Font: butlletí A l’Abast