Les entitats federades promouen la reflexió sobre la Vida Independent a través del documental i l’exposició ‘Vides Diverses’

ASENDI NB, MIFAS I ASPID HAN PRES LA INICIATIVA DE PROGRAMAR PASSIS DEL DOCUMENTAL PER ALS SEUS SOCIS I USUARIS, I D’INSTAL·LAR L’EXPOSICIÓ AL SEU TERRITORI

Ahir dues entitats federades a ECOM, ASENDI NB i GRUP MIFAS van organitzar sengles actes (el primer a Barcelona i el segon a Girona) dirigits, especialment als seus socis i usuaris, per, mitjançant el visionat del documental produït per ECOM, “Vides Diverses” abordar la reflexió sobre la Vida Independent i el respecte i la riquesa de la diversitat. Van ser actes en format video-fòrum, en què van participar també un/a tècnic/a d’ECOM, de l’Àrea d’Autonomia Personal i Vida Independent i un usuari del Servei d’Assistència Personal.

L’acte organitzat per ASENDI NB, que va tenir lloc al Centre Cívic Mas Verdaguer de Barcelona va comptar amb la presència d’una quarantena de persones, que es van acostar a visionar el documental i també a l’acte inaugural de l’exposició “Vides Diverses”, que estarà exposada en aquest centre fins el 31 de març. Aquest cop, per iniciativa d’ASENDI NB, les fotografies de l’exposició compten amb descripció i transcripció amb codi braille.

El passi del documental “Vides Diverses” a Girona, organitzat per MIFAS, s’integra en una acció més àmplia, un Cine Fòrum sobre Discapacitat, que contempla l’emissió de diferents documentals sobre aquest àmbit. “Vides Diverses”, va obrir el cicle ahir, amb la presència d’una vintena de persones.

Una altra entitat federada que ja té programada al calendari una acció amb la proposta cultural “Vides Diverses” és ASPID, que portarà a Lleida, a partir del 15 de maig, l’exposició. La capital de ponent, sota l’organització d’ASPID, ha acollit ja també un passi del documental en un dels instituts d’educació secundària de la ciutat.