ECOM col·labora amb ABERTIS en el llançament de dispositius gratuïts VIA-T per conductors amb discapacitat

Els conductors amb discapacitat que tinguin el carnet de conduir en vigor i la Targeta acreditativa de la discapacitat del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, podran disposar de forma gratuïta d'un dispositiu de telepeatge VIA-T amb unes condicions especials. Aquesta iniciativa, emmarcada sota el títol "Eliminem barreres", ha estat impulsada per ABERTIS Autopistas i la Fundació ABERTIS, amb la col•laboració del Departament de Benestar Social i Família, ECOM, Institut Guttmann, ONCE i Creu Roja.
"Eliminem barreres" facilita gratuïtament dispositius VIA-T als conductors amb alguna discapacitat per oferir-los les màximes facilitats en el seu pas per les autopistes. La presentació d’aquesta campanya va tenir lloc el passat divendres en un acte que va ser presidit per la consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté; el director general d’Abertis Autopistas, Josep Lluís Giménez, el director de la Fundació Abertis, Sergi Loughney, i un representant de cadascuna de les entitats col•laboradores. Per part d’ECOM, hi va assistir el seu president, Antonio Guillén.
Els conductors amb alguna discapacitat que s'inscriguin en aquesta iniciativa podran disposar d'un dispositiu VIA-T de forma totalment gratuïta i amb unes condicions especials, com una quota de manteniment molt reduïda.
VIA-T és un sistema de telepeatge utilitzat en autopistes per fer el pagament del trajecte sense necessitat d'aturar el vehicle, ja que, gràcies a un dispositiu que es col•loca al cotxe i un altre, de lectura electrònica i situat a les estacions de peatge, que permet l'obertura automàtica de la barrera de seguretat. VIA-T ofereix també als seus abonats accés a programes exclusius de descomptes.
Aquesta iniciativa, impulsada per Abertis autopistes i la Fundació Abertis, és pionera a Catalunya i Espanya. En aquesta primera fase, la campanya es desenvolupa a Catalunya.
Per sumar-se a aquesta iniciativa, els conductors amb discapacitat han de tenir el carnet de conduir i la targeta acreditativa de discapacitat del Departament de Benestar Social i Família (amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% i amb mobilitat reduïda). Les adhesions es canalitzaran a través del telèfon d'atenció al client d'Abertis autopistes: 902 200 320.
LA TARGETA ACREDITATIVA DE LA DISCAPACITAT, REQUISIT INDISPENSABLE
El Departament de Benestar Social i Família és l’encarregat de tramitar, gestionar i expedir la Targeta acreditativa de la discapacitat, un dels requisits indispensables, juntament amb el fet de tindre carnet de conduir en vigor, per accedir a la iniciativa “Eliminem barreres”.

Des de l’any passat, per tal d’agilitzar i estendre l’ús de la targeta, el Departament l’expedeix d’ofici a totes aquelles persones a qui se'ls hi reconegui un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

La Targeta acreditativa és un document públic, personal i intransferible. Permet a les persones amb discapacitat legalment reconeguda, i amb residència habitual a Catalunya, acreditar de forma àgil i pràctica el seu grau de discapacitat.

El document, a més de ser un element acreditatiu, facilita l'accés a determinats avantatges i beneficis en els àmbits de la mobilitat, la cultura, l'esport, l'oci i el lleure, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Aquest és el cas, precisament, de la iniciativa “Eliminem barreres”, a la qual poden accedir els usuaris i usuàries de la targeta que també disposin de carnet de conduir en vigor.