ECOM llença el seu primer ‘kit’ d’accessibilitat: el posicionament de l’organització vers aquesta temàtica

Aquest mes de març ECOM posem en marxa una iniciativa sota el nom de ‘Kits d’accessibilitat’, que té per objectiu afavorir l’accessibilitat al propi coneixement sobre accessibilitat i promoure el coneixement obert en aquesta matèria ja que considerem que això és clau per poder seguir avançant en l’objectiu de l’accessibilitat universal. Bàsicament, la iniciativa consistirà en difondre on line periòdicament diferents kits (o càpsules) de coneixement sobre accessibilitat, produïts tant arran de col·laboracions amb altres entitats o moviments socials, com a través de processos de participació i co-creació amb persones de les entitats federades a ECOM. Aquest mes de març veu la llum el primer kit, en què presentem el posicionament d’ECOM sobre l’accessibilitat.

EL PRIMER ‘KIT’: EL POSICIONAMENT D’ECOM SOBRE ACCESSIBILITAT

Els posicionaments d'una entitat són els valors que han de regir les seves accions, i que, per tant, han de quedar reflectits a cada cosa que fa la entitat i com la fa. Són el seu ideari.
Conscients de la importància que aquest fet te per a cada entitat, ECOM comparteix el seu posicionament sobre accessibilitat per a que les entitats o moviments socials que ho desitgin puguin compartir-los amb les seves bases socials, debatre sobre el tema i adaptar-los a la seva realitat, per a fer-se'ls seus.

O utilitzar-lo per a crear altres textos per a aquelles situacions que considerin adequades, com poden ser manifestos per a moments determinats: com va ser el cas del manifest del dia de la discapacitat de Cerdanyola del Vallés, on els posicionaments d'ECOM es van fer servir per iniciar un procés deliberatiu amb la participació de les entitats de la ciutat.

El posicionament d'ECOM sobre accessibilitat (com el de altres temàtiques) són fruït d'un procés de reflexió i consens col·lectiu, van ser aprovats per assemblea general el juny de 2014 i marquen de manera decisòria com ECOM entén i treballa l'accessibilitat.

Podeu accedir al primer kit en l'enllaç que trobeu en el lateral d'aquesta pàgina, sota el logotip dels kits.