ECOM va ser present ahir a la presentació de FEACEM Catalunya

LA FEDERACIÓ CATALANA DE CENTRES ESPECIALS DE TREBALL D’ECONOMIA SOCIAL HA ESTAT IMPULSADA PER ECOM, LA FECETC, AECEMFO I ACETD
Ahir al matí, la seu de l’ONCE Catalunya va acollir la presentació oficial de la FEACEM Catalunya, la Federació Catalana de Centres Especials de Treball d’Economia Social, que neix amb l’objectiu de representar a la FECETC, ECOM, AECEMFO i ACETD, a 116 Centres Especials de Treball i 7.200 treballadors.
La presentació es va realitzar dins de la jornada 'Una aposta pel futur dels Centres Especials de Treball', que es va celebrar a la seu de l'ONCE a Catalunya, i que va comptar, entre altres personalitats, amb la presència del director general de 'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom', Xavier López; i el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Joan Aregio.
La jornada va començar amb la presentació de FEACEM Catalunya, en què van estar presents el delegat de l’ONCE a Catalunya, Xavier Grau; el president de FEACEM, Emilio Sáez; el president de FEACEM Catalunya, Rafael Ruano, i Xavier López. En ella, van detallar l'acció que realitzen els CET d'Economia Social a favor de crear riquesa empresarial i social, generar llocs de treball i integrar social i laboralment a persones amb discapacitat.
INSERCIO LABORAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT
Ruano va assenyalar que FEACEM Catalunya tindrà com a eix principal "les persones i no les institucions", alhora que va afegir que "serà la veu potent de gairebé 13.000 persones, que constitueixen el major valor afegit que pot tenir un empresari: la inserció laboral de persones amb discapacitat".
El president de FEACEM Catalunya va afirmar que "treballarem amb criteris d'eficiència, competitivitat, qualitat i transparència per aconseguir la màxima integració de persones amb discapacitat".
Per la seva banda, Sáez va puntualitzar que "cal destacar el coratge i l'aposta dels CET perquè durant la crisi han estat un dels pocs agents creadors d'ocupació". "Per assolir els nostres reptes", va afegir el president de FEACEM, "demanem una major col•laboració entre els centres i les empreses i el suport de l'administració perquè reservi un percentatge dels contractes públics per al nostre sector".
El director general de 'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom' va manifestar que l'objectiu dels CET "és la integració, que les persones amb discapacitat puguin treballar en els mateixos llocs i en les mateixes empreses que ho fan les persones amb capacitat". "Els CET han de ser, per tant, una transició al mercat laboral ordinari. Un mercat que no distingeix i que exigeix el màxim de competitivitat ", va indicar Xavier López.
Després de la presentació de FEACEM Catalunya, David Fernández-Manazanos, ‘Manager, Governance, Risk and Compliance’ de KPMG, y Marta Contreras, ‘Supervising Senior, Governance, Risk and Compliance’ de KPMG, van impartir la conferència "Una visió de futur dels CET".
Posteriorment, es va celebrar el debat 'Presentació de l'especificació per a la gestió ètica i professionalitzada dels CET’, que va comptar amb la presència de la directora d'AENOR a Catalunya, Eva Subirà; i que va ser moderat per la directora gerent de FEACEM, Pepa Torres.
La cloenda de l'acte de presentació de FEACEM Catalunya, en el qual van estar presents més de 120 persones, va anar a càrrec del secretari d'Ocupació i Relacions laborals de la Generalitat de Catalunya, Joan Aregio. A l'acte també van estar presents diversos representants de l'administració i les organitzacions polítiques catalanes, dels CET d'Economia Social i del moviment associatiu de persones amb discapacitat.
SOBRE ELS CET
Els CET d'Economia Social són entitats que exerceixen una funció d'importància creixent en el marc de l'Economia Social en proporcionar oportunitats d'ocupació a persones amb discapacitat i apostar per la qualitat en l'ocupació, la sostenibilitat, la professionalització i la innovació social.
FEACEM Catalunya té com a finalitat representar i defensar els interessos socials i empresarials de les associacions que l'integren.