Adecco i Fundació Adecco presenten la Guia d'Accessibilitat per a empreses en el marc de l'Aliança Europea

Adecco i Fundació Adecco han presentat la Guia d'Accessibilitat per a empreses en el marc de l'Aliança Europea per al foment de l'ocupació, segons informen les dues entitats.

Així, l'objectiu principal de la guia és incloure la prevenció des del moment en què l'empresa planifica les seves instal.lacions. A més, tenir edificis adaptats és el primer pas perquè la integració de persones amb mobilitat reduïda sigui una realitat. També inclou una secció dedicada a l'accessibilitat urbana i la seva relació amb l'accessibilitat en les empreses.

El document analitza i inclou aspectes d'accessibilitat d'espais, carreteres, mobiliari, productes i serveis dels voltants amb la intenció, no només de donar a conèixer la regulació actual sobre això, també de remarcar la necessitat dels detalls, i de aplicar l'accessibilitat de forma habitual amb criteris estandarditzats.
Igualment, destaca que la integració de les persones amb discapacitat en el mercat laboral és un assumpte "encara pendent" en la societat espanyola. Així mateix, es recorda que més de 80 milions de ciutadans tenen algun tipus de discapacitat a Europa i xifren que "previsiblement s'incrementarà amb l'augment de l'esperança de vida".

Segons el Fòrum Europeu de la Discapacitat, aquest col.lectiu té el triple de possibilitats d'estar aturat que la resta de la població. A més, apunten que nombrosos estudis demostren els efectes positius de la incorporació de persones amb discapacitat en les empreses i que els treballadors tendeixen a estar més motivats ia ser més productius que altres col.lectius.

El Fòrum d'Accessibilitat en el Treball ha reunit empleats, legisladors, ONG i grups d'interès per compartir la seva visió i intercanviar experiències sobre com superar barreres, aprofitar oportunitats i estendre bones pràctiques per integrar les persones amb discapacitat en el mercat de treball. En aquest sentit, l'accessibilitat és "clau" per a l'èxit del negoci.

La Guia d'Accessibilitat per a Empreses és fruit d'una iniciativa de la Fundació Adecco Espanya i el Club d'Excel•lència i Sostenibilitat.

Font: Solidaritat Digital