La Lliga Reumatològica Catalana convoca el I Premi recerca sobre l’impacte social de les malalties reumàtiques
La Lliga Reumatològica Catalana (LLRC) celebra el seu 25è aniversari i convoca el I Premi d’Investigació sobre l’impacte social de les malalties reumàtiques (MR).
La Lliga posa en marxa aquesta iniciativa amb la col·laboració d’AbbVie -empresa bio farmacèutica global basada en la recerca- amb l’objectiu de promoure i potenciar la investigació per millorar la qualitat de vida del pacients.
Es concedirà un únic premi de 5.000 euros i es podran presentar tots aquells treballs que incloguin aportacions rellevants en el camp de la millora de la qualitat de vida de les persones amb MR i que hagin desenvolupat investigadors en institucions catalanes -reumatòlegs, infermers, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, treballadors socials, educadors socials, psicòlegs, sociòlegs o integradors socials-. El termini de presentació finalitza el proper 27 d’octubre.
Les Malalties Reumàtiques
A Catalunya, una de cada quatre persones pateix una malaltia reumàtica (MR). Ho afirma la coordinadora i psicòloga clínica de la LLRC, Patricia Planas, segons una estimació regional de les dades de la Societat Española de Reumatologia.
El fort impacte de les MR no és només físic, sinó també en els aspectes psicosocials, sobre els quals hi ha poca recerca. La Dra. Rosa Morlà, metgessa assessora de la Lliga explica que a més de ser fonamental tenir controlada la malaltia a nivell psicosomàtic i d’evolució gràcies al tractament del reumatòleg, és important tenir en compte l’afectació de la malaltia en la vessant psicosocial: “Les seqüeles poden obligar la persona amb MR a canviar la majoria d’aspectes de la seva vida, reduir la seva vida social, deixar la seva feina… Això suposa un fort impacte psicològic que pot arribar a provocar ansietat, depressió o baixa autoestima”, afirma.
“El més òptim seria que aquestes persones poguessin continuar amb la seva vida el millor possible sense haver de renunciar a res a causa dels símptomes o seqüeles produïts per la seva malaltia; o en cas que es vegin obligades a fer-ho, que la societat les ajudés a tenir la millor qualitat de vida possible”, explica la Dra. Morlà. Per això, a la Lliga impulsen la recerca i la consideren fonamental. Patricia Planas, coordinadora de la Lliga, conclou: “Pensem que tot el que sigui recerca beneficia a pacients, professionals i societat en general ja que, a més de sensibilitzar a la societat, permet posar en marxa mecanismes, campanyes i estratègies que ajudin a pal•liar els efectes devastadors que puguin tenir aquestes patologies a nivell individual, social i laboral”.
Sobre la Lliga Reumatològica Catalana
La Lliga Reumatològica Catalana és una associació sense ànim de lucre formada per malalts, familiars i professionals que treballa des de 1989 per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per malalties reumàtiques. L’entitat compta amb 9 seus ubicades per tot el territori català.
La Lliga Reumatològica Catalana és una entitat declarada d’Utilitat Pública pel Ministeri de l’Interior l’any 2005.
Sobre AbbVie
AbbVie va néixer el 2013 de la separació d’Abbott. Aquell any comptava amb uns 21.000 empleats arreu del món i comercialitzava els seus productes en més de 170 països.
AbbVie combina l’enfocament i la passió d’una empresa biotecnològica amb la experiència i la estructura d’un líder farmacèutic. La seva missió és desenvolupar i comercialitzar tractaments avançats per a algunes de les malalties més complexes i greus del món. El seu propòsit és millorar la vida de les persones i col·laborar en la creació de solucions mèdiques sostenibles.
En aquesta pàgina trobareu l’enllaç a les bases del premi, a més dels enllaços a la LLRC i a l'empresa col·laboradora amb el Premi.