Els centres cívics de Barcelona incorporaran activitats per a persones amb discapacitat

L'Ajuntament de Barcelona incorporarà un nou servei destinat a joves i adults amb discapacitat perquè participin en activitats lúdiques en centres cívics i així els seus cuidadors puguin disposar de més temps lliure.

Segons ha informat el consistori en un comunicat diumenge passat, aquesta iniciativa, que és una ampliació del programa 'Temps de Barri Temps per teu', busca fomentar la conciliació de la vida laboral, familiar i personal de les famílies cuidadores de persones amb dependència.
La iniciativa té el doble objectiu que aquestes persones gestionin el seu propi temps d'oci i, al seu torn, guanyin autonomia respecte als seus cuidadors.

L'Ajuntament iniciarà aquestes activitats en diferents districtes de la ciutat després d'haver dut a terme amb èxit una prova pilot a Horta-Guinardó durant la primera quinzena de juliol, i repetir l'experiència per Nadal.

Els usuaris podran trobar cada quinze dies en centres cívics per realitzar diferents activitats, com anar al cinema o visitar museus, sempre acompanyats per monitors.

El programa, que es va iniciar l'any passat a diferents districtes, va començar acollint nens amb discapacitat tant física com psíquica perquè les seves famílies poguessin disposar del seu propi temps, mentre els nens feien activitats lúdiques en equipaments públics.

El 2012, un total de 64 famílies van participar en les activitats de 'Temps per teu' per famílies amb nens discapacitats en els districtes de Sant Martí, Nou Barris i Horta-Guinardó i, després d'una valoració positiva, l'Ajuntament implementarà el servei al resta de districtes de la ciutat.
Font: Europa Press