Es crea una xarxa de juristes per a la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual

Des de la Confederació Espanyola d’Organitzacions en favor de las Persones amb Discapacitat Intel·lectual (FEAPS), s’ha presentat una Xarxa de Juristes formada per professionals especialitzats en la lluita i defensa de la vulneració de drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Amb la creació d’aquesta xarxa de juristes, la FEAPS vol respondre a la vulneració de drets que pateixen les persones amb discapacitat intel·lectual, davant la qual declaren no poder-se quedar immòbils.

La xarxa té com a objectiu la defensa dels drets d’aquest col·lectiu establint vies de coneixement i criteris d’actuació comuns front a possibles vulneracions de drets.

En l’acte de presentació van participar representants tant del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) o el Fiscal del tribunal Suprem (TS), com representants d’entitats com el Foro Justicia y Discapacidad, la Fundación Aequitias, i de la mateixa FEAPS.

Les conclusions a què s’ha arribat és destacar la importància d’aquesta Xarxa i la tasca que aquesta pot fer tant en la societat, com en els principals agents implicats en el tractament d’aquestes persones amb discapacitat com el cas dels jutges encarregats d’aplicar mesures sovint prohibitives d’actes d’aquest col·lectiu.
És essencial, doncs, la formació d’aquests agents i la possibilitat de crear unes noves vies d’atenció a les vulneracions de drets d’aquestes persones discapacitades.

Font: xarxanet.org