La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, present a l’obertura del Congrès del PSC

El president de la Taula d’Entitats del Tercer Sector de Catalunya, Carles Barba, fou invitat a intervenir davant els 1.200 delegats i delegades del Congrés del PSC celebrat aquest passat cap de setmana (18-19-20 juliol), al costat del president de Foment del Treball, Joan Rosell, dels secretaris generals de CCOO i UGT, Joan Coscubiela i Josep M.Alvarez, i d’altres convidats institucionals.

Durant la seva intervenció, en Carles Barba va demanar-li al PSC que fes un aposta clara de lluita per la inclusió social, en l’actual context de crisi econòmica i d’altes taxes de pobresa i d’immigració. També va reclamar el foment de la participació ciutadana en els afers col.lectius, i un reconeixement a tots els nivells del tercer sector social com agent social.

Dies abans, el 10 de juliol, una delegació de la Junta Directiva de la Taula s’havia reunit amb 5 diputats i diputades del PSC, a la seu de la Taula, per tal de realitzar aportacions a la ponència-marc del Congrés a petició de la diputada Carme Figueras.

La intervenció en el congrés del PSC té un gran valor simbòlic per a la Taula: ha estat la primera vegada, des de la seva creació, que ha estat convidada a intervenir en un acte de primera línia al costat dels altres agents socials. Es tracta d’un avenç significatiu, que ens hauria de permetre de seguir avançant en aquest reconeixement en el futur, aconseguint, entre d’altres, la participació en el Consell de Treball Econòmic i Social.