La nova targeta acreditativa de la discapacitat facilita l'accés als descomptes de Ferrocarrils de la Generalitat

Des de fa pocs dies, només cal introduir la targeta acreditativa de la discapacitat a les màquines expenedores de bitllets de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per poder-se beneficiar automàticament dels descomptes per a persones amb discapacitat. Aquests descomptes donen dret a viatjar al titular de la targeta acreditativa de la discapacitat i un acompanyant amb una rebaixa a partir del 50% en el preu del bitllet.

Anteriorment, per accedir als descomptes que Ferrocarrils de la Generalitat oferia a les persones amb discapacitat era necessari aportar el certificat del grau de discapacitat. Amb l’ús de nova targeta es facilita i es redueixen els tràmits per accedir a aquests avantatges.

LA TARGETA ACREDITATIVA DE LA DISCAPACITAT

La targeta acreditativa de la discapacitat és un document públic, personal i intransferible. Amb aquesta targeta, les persones amb una discapacitat legalment reconeguda poden acreditar de forma àgil i pràctica la seva discapacitat. Actualment, ja s’han expedit més de 10.000 targetes acreditatives de la discapacitat.

La targeta també va associada a una sèrie d’avantatges en l’àmbit de la cultura, la mobilitat, l’esport, l’oci i el lleure.

Actualment, a més de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, la targeta també es pot emprar per accedir als avantatges per a persones amb discapacitat que ofereixen entitats i empreses com ara el Museu d’Història de Catalunya, la Fundació Dir, el Zoo de Barcelona, el Teatre Nacional de Catalunya o Portaventura, entre altres. Totes les empreses i entitats col•laboradores apareixen a la pàgina web del Departament d’Acció Social i Ciutadania (www.gencat.cat/dasc).

Poden demanar la targeta acreditativa totes les persones residents a Catalunya que tinguin reconegut un gran de discapacitat igual o superior al 33%. Per fer-ho, només cal omplir una sol·licitud que es pot trobar a les oficines del Departament d’Acció Social i Ciutadania o descarregar directament de la pàgina web del Departament. Les dades de cada sol·licitud hauran de ser comprovades i actualitzades a la base de dades. Un cop enllestit aquest procés, els titulars rebran la targeta al seu domicili a través d’una carta personalitzada.