Una quinzena d’organitzacions de la societat civil s’uneixen per primer cop en defensa dels serveis socials

Un total de 14 organitzacions de la societat civil catalana, entre els quals hi ha la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, de qui forma part la Confederació ECOM Catalunya, han presentant avui al Col•legi de Periodistes de Barcelona la declaració NI UN PAS ENRERE! INVERTIM EN FUTUR. Els signants, que representen el sector de l’atenció a les persones, la classe treballadora i diversos col•lectius de professionals, aposten per les polítiques socials per avançar en la construcció d’un món i una societat més justos.
Aquesta declaració suposa la primera manifestació conjunta de diversos sectors de la societat en defensa del sistema de serveis socials de responsabilitat pública a Catalunya i dels drets de ciutadania. En la presentació de la declaració han intervingut Núria Carrera, presidenta del Col•legi de Treballadors i Assistents Socials de Catalunya; Xavier Puig, president de La Confederació (unitat empresarial del Tercer Sector); Aurora Huerga, secretària de Política Social de CCOO de Catalunya; i Àngels Guiteras, presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.
La declaració NI UN PAS ENRERE! INVERTIM EN FUTUR també es presentarà al Parlament de Catalunya i es farà arribar al president de la Generalitat, per tal que el Govern i les forces polítiques es comprometin a recuperar les persones com a eix central i prioritari de les politiques públiques. Mitjançant el document, les organitzacions signants manifesten el seu compromís de vetllar perquè el marc legislatiu vigent es desplegui plenament.
Entre els signants de la declaració NI UN PAS ENRERE! INVERTIM EN FUTUR s’hi inclouen:
- Confederació d'Associacions Empresarials del Tercer Sector Social d'atenció a les persones de Catalunya
- Col•legi Oficial de Diplomats en Treball Social i Assistents Socials de Catalunya
- Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya
- Entitats Catalanes d’Acció Social
- Col•legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya
- Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament
- Federació d’Entitats d’Atenció i d'Educació a la Infància i l'Adolescència
- Col•legi de Pedagogs de Catalunya
- CCOO Catalunya
- Associació Empresarial de la Iniciativa Social de Catalunya
- Col•legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya
- Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya
- UGT Catalunya
- Consell de les Associacions de Barcelona

A més, entre els signants de la declaració s’hi inclouen persones de diferents àmbits de la societat civil que han manifestat la seva voluntat d’adherir-s’hi a títol individual.
Paral•lelament, una de les entitats signants,la Federació Catalana d’ONG pel Desenvolupament (FCONGD) ha convocat cada dimecres a les 19, una concentració silenciosa de cinc minuts a la Plaça del Pi. Les mobilitzacions tenen objectius la defensa d'un model de societat que aposti per les persones; fer visible al carrer el descontentament amb els anuncis de retallades del Govern de la Generalitat, i demanar uns pressupostos més responsables, socials i solidaris, sense retallades ni als serveis socials a casa nostra, ni al pressupost de cooperació internacional.