L’exposició “Vides Diverses” viatja a Lleida
Gràcies a l’entitat federada ASPID Lleida, del 16 al 31 de maig l’exposició d’ECOM “Vides Diverses” pot visitar-se a Lleida, a l’edifici de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social del Campus de Cappont. Aquesta iniciativa s’emmarca dins l’agenda d’activitats del Centre de Recursos per a l’Autonomia Personal, la Prevenció de la Dependència i la Vida Independent (CRAPVI).
L’exposició vol arribar a un públic divers, des de les persones amb discapacitat que no s’han plantejat que poden portar les regnes de la seva vida fins a l’entorn proper d’aquestes persones (famílies/entitats/professionals de l’atenció directa), l’administració i la societat en general. L’objectiu és contribuir a concebre les persones més enllà de la seva discapacitat, incloure la diversitat i l’heterogeneïtat com a elements clau per al desenvolupament social i que les persones amb discapacitat es vegin, a si mateixes, amb capacitat de decisió sobre la seva pròpia vida. Així mateix, en l’àmbit de l’atenció, vol transmetre la idea que la persona sigui agent actiu i part fonamental en la cogestió dels suports que necessita, és a dir, situar-la al centre.
En aquesta ocasió, l’exposició incorpora ja una millora implantada recentment, que és que les fotografies més significatives de l’exposició compten amb descripció i transcripció en Braille, per fer-la accessible també a persones amb discapacitat visual. Aquesta millora ha estat possible gràcies a la col•laboració l’entitat federada ASENDI NB.
QUÈ ÉS EL CRAPVI?
El CRAPVI és el Centre de Recursos per a l’Autonomia Personal, la Prevenció de la Dependència i la Vida Independent, el primer projecte d’aquestes característiques que es desenvolupa arreu de Catalunya, format per entitats de la Xarxa Entitats ProVida Independent com són l’Associació AREMI (amb el Servei Sirius) i la Fundació Esclerosi Múltiple de Lledia (amb el Servei Hospital de Dia Marti i Pol), a més d’ASPID.
L’entitat té com a objectiu disposar i ordenar els recursos, els suports i les assistències de tot tipus que contribueixin eficaçment a incrementar fins al màxim grau possible l’autonomia i la vida independent de les persones en situació de discapacitat, dependència física i/o amb necessitats de suport. Com a activitats complementàries del servei, el CRAPVI ofereix assessorament sobre la vida independent i la autodeterminació, sessions formatives a professionals i la planificació d’accions per modificar la visió que la societat té de les persones amb discapacitat.