Govern i empresaris preparen un 'Pla de joguines per a tots'

El Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat i el d'Indústria, Turisme i Comerç volen arribar a un acord amb el sector per elaborar junts un 'Pla de joguines per a tots' que permeti als nens amb capacitats diferents gaudir d'aquests productes, ja que a Espanya no sempre disposen d'una oferta adequada.

Així ho va anunciar en la Comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats la ministra del ram, Leire Pajín, que va passar per la Càmera Baixa per informar de les principals línies d'actuació que impulsarà el seu departament en aquesta nova etapa.

"Hem constatat la falta d'oferta de joguines" per als nens amb capacitats diferents, "a diferència d'altres països del nostre entorn, malgrat la tradició del sector" a Espanya, va reconèixer Pajín, que va afirmar, per això, que el Govern buscarà acords amb el sector industrial i de distribució, "amb vista a promoure una oferta de joguines "adequada i completa".

Dins de l'àmbit de la discapacitat, la titular de Política Social va manifestar el seu desig de treballar també en una estratègia cultural per a aquests ciutadans, en col•laboració amb el Ministeri de Cultura.

De la mateixa manera, la ministra va recordar que Espanya està adaptant ja la seva normativa als requeriments de la Convenció de l'ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i va destacar en aquest sentit la modificació del decret que obligarà als mitjans de transport que tinguin un trànsit de més de 50.000 passatgers a l'any a elaborar Plans d'Accessibilitat.

En la mateixa línia, va assenyalar que el seu departament continua treballant en la tramitació, conjuntament amb el Ministeri de l'Interior, del projecte de decret del vot accessible per a la participació de les persones amb discapacitat en la vida política i en els processos electorals, aplicable a diferents tipus de discapacitat.

Seguint amb el braille, Pajín va subratllar també que l'Executiu està treballant en l'elaboració d'un altre decret sobre l'etiquetatge en braille dels productes, que les persones amb discapacitat visual puguin ser més autònomes en les seves compres i en la seva vida diària, i s'evitin riscs innecessaris d'ingestió accidental de productes nocius.
Font: Solidaridad Digital