Posa en el teu mòbil a qui vols que s’avisi en el cas que tinguis un accident

Sota el títol de ‘Aa’, el Govern espanyol i Creu Roja han posat en marxa una campanya per tal que les persones que tenen telèfon mòbil introdueixin a la seva agenda el nom i el telèfon de la persona a qui desitgen que s’avisi en el cas que pateixin un accident. D’aquesta manera, els serveis d’emergència i els cossos de seguretat podran contactar de manera ràpida amb l’entorn de les víctimes d’accidents i de persones que es trobin en situacions d’urgència o sense possibilitat de comunicar-se.
La proposta del Ministeri de l’Interior i de Creu Roja consisteix en què els/les ciutadans/es posin a l’agenda del seu mòbil les lletres ‘Aa’, seguides d’un espai i el nom de la persona amb qui volen que es contacti en el cas que ells pateixin un accident. D’aquesta manera, quan es premi sobre aquest contacte sortirà el telèfon on s’ha de trucar.
Aquesta campanya s’emmarca dins l’estratègia de Creu Roja Espanyola de prevenció d’accidents ‘Prevenir és viure’, en concret a l’apartat de ‘prevenció secundària’ dels sinistres o urgències, la finalitat del qual és reduir al màxim les seves conseqüències. Aquesta iniciativa de sensibilització compta amb diversos materials divulgatius com un anunci de televisió, cunyes radiofòniques, cartells i marcapàgines.