ECOM fem Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua als municipis, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona

ENGUANY ÉS LA QUARTA EDICIÓ D'AQUEST PROJECTE A CERDANYOLA DEL VALLÈS, LA SEGONA I A VILANOVA I LA GELTRÚ, I LA TERCERA A GRANOLLERS

Els Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) tenen per objectiu facilitar espais de trobada entre persones cuidadores que es troben en situació similar, perquè puguin compartir les seves necessitats i preocupacions i també les seves vivències i els seus coneixements. Es pretén reduir l'impacte negatiu de la cura que, a vegades, poden experimentar els cuidadors i cuidadores no professionals, i millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència i/o discapacitat.

A Vilanova i la Geltrú, el 5 d'octubre van començar els grups, que es duen a terme a La Plataforma, Centre Multiserveis, i consten de 10 sessions de periodicitat setmanal de 2h cadascuna. En aquest cas, els participants beneficiaris són famílies (cònjuges, fills i filles) de persones amb deteriorament cognitiu.

A Cerdanyola del Vallès, els grups es van iniciar el 27 de setembre. Adreçats a famílies de fills amb discapacitat, tenen lloc en l’Àrea d’Acció Social i consten també de 10 sessions de periodicitat setmanal de 2h cadascuna.

A Granollers, el Grup es reuneix una vegada al mes, també durant 2h. Es tracta d’un grup ja consolidat, de familiars de persones que han tingut un ictus o malaltia degenerativa. Les trobades es fan al SIRIUS de Granollers, al carrer Almogàvers.

Els Grups són dinamitzats i conduïts per una persona tècnica de l’àrea d’Àmbit Local/Suport als Municipis d’ECOM; les àrees de Serveis Socials municipals hi col·laboren i són les qui convoquen les persones assistents.