La Taula del Tercer Sector insisteix que es pot evitar la pobresa amb voluntat política

La Taula del Tercer Sector va celebrar el passat 17 d’octubre un acte institucional amb motiu del Dia Internacional per a l’eradicació de la pobresa que se celebra avui. L’acte va tenir lloc a l’Orfeó Martinenc de Barcelona i hi va intervenir el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias i la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras. També hi van ser presents el conseller de benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries i el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena.

En el seu discurs, Guiteras va destacar que eradicar la pobresa és possible i que és qüestió de voluntat política. Guiteras va posar l’exemple següent: una Renda Bàsica de 600 euros per a totes les persones aturades que ja no reben cap prestació podria posar-se en marxa amb només el 12 % del frau fiscal que hi ha a Espanya.

Per la seva banda, el president de la generalitat Artur Mas, va voler apel·lar a la solidaritat de Catalunya en els moments difícils com l’actual, i va admetre que el govern català és el primer responsable de la situació actual que viu Catalunya. El president Mas també es va comprometre a impulsar en el 2012 el Pacte Nacional per a la pobresa i la inclusió que li va demanar per unanimitat el Parlament de Catalunya el passat 20 de setembre.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias va ressaltar que el govern de la ciutat de Barcelona és un aliat del Tercer Sector Social per lluitar contra la crisi i va destacar que haurem de demanar més als què tenen més.

Amb aquest acte, es va posar punt final a la campanya contra la pobresa ‘Donem el millor de nosaltres’ (www.donemelmillordenosaltres.cat) que ha liderat la Taula del Tercer Sector durant les últimes dues setmanes i que ha volgut sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania perquè se sumi a la lluita contra la pobresa. Alhora, la campanya ha mostrat el treball de les entitats socials que atenen els col·lectius més vulnerables, i ha demanat al govern català l’impuls del Pacte Nacional contra la pobresa aprovat pel Parlament a finals de setembre, la creació d’una Renda Bàsica Garantida per a les persones que no reben cap prestació, tal com estableix l’article 24 de l’Estatut, i que els pressupostos de la Generalitat pel 2012 prioritzin la lluita contra la pobresa. Enguany, la campanya està emmarcada dins l’Any Europeu del Voluntariat i pretén promoure, especialment, la participació, la col·laboració i el voluntariat en les entitats socials.