El documental d’ECOM, ‘Vides Diverses’, al Festival de Cinema i Drets Humans

Es projectarà diumenge 6 de desembre a partir de les 20.30 als Cinemes Girona

‘Vides Diverses’ ha estat seleccionat i s’emetrà en la 12a edició del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona, que organitza l’entitat Derechos en Acción i que se celebra des del 26 de novembre i fins el 10 de desembre. Durante els deu diez del festival s’emetran més de 140 pel·lícules de denuncia i consciència sobre l’estat dels DDHH al món. A més de l’edició simultània de París, el festival emetrà pel·lícules a Nova York i a diverses presons de Catalunya.

El documental ‘Vides Diverses’, produït per ECOM i realitzat per la productora New Division, mostra la necessitat i capacitat d’autonomia de les persones amb discapacitat física des de la defensa de la diversitat en la societat, i fa una crida a la defensa del dret de totes les persones per viure en igualtat d’oportunitats.

Es podrà veure diumenge, 6 de desembre, en la sessió que tindrà lloc entre les 20.30 i les 22.30, juntament amb “Tornistan” (4’); “La mar estaba serena” (8’); i “Mi ayer será tu mañana” (58’).
El preu de l’entrada de cada sessió és de 4 euros, amb descompte del 25% amb el carnet de biblioteca (l’abonament a tot el festival té un preu de 40€) i es pot adquirir a les taquilles del Cinema Girona.

El documental Vides Diverses s’emmarca dins el projecte per la difusió de l’autonomia personal i l’autogovern i la campanya VIDA INDEPENDENT #feselpas, que ECOM impulsa amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Persones vinculades a ECOM amb discapacitat física i que ja han fet el pas cap a la vida independent van impulsar aquest projecte i van protagonitzar la campanya. Entre la resta d’accions de la campanya, el vídeo documental Vides Diverses s’ha creat, doncs, amb el doble objectiu de ser, d’una banda, una eina de suport per a les persones amb discapacitat i experiència en vida independent en la seva tasca de formació a altres persones amb discapacitat; de l’altra, una eina de conscienciació per a diversos públics vers una mirada diferent de la discapacitat.

El vídeo vol ser un revulsiu intern perquè les persones amb discapacitat física modifiquin la seva mirada sobre si mateixes i prenguin consciència dels seus drets i la seva plena capacitat d’autonomia personal; i alhora convoca tota la societat sobre el valor de l’autonomia personal, la llibertat i la capacitat de decidir.