AVAN i Club Natació Sabadell junts a favor de l’esport adaptat

L’associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) i Fundació del Club Natació Sabadell, el dijous 18 de febrer van es va signar un nou conveni a favor de l’esport adaptat.

A l’acte van assistir per una part el President de l’entitat esportiva, el Sr. Carles Ruiz Fonrodona i el president de l´Associació Vallès Amics de la Neurologia, el Dr. Miquel Aguilar.

Aquest acord plasma una realitat consolidada després d´una relació de tres anys entre les dues entitats. Un conveni mitjançant el qual el Club Natació Sabadell cedeix les instal·lacions per a l’entrenament del nou equip de natació adaptada, el Club Natació Sabadell-AVAN i consolida també aspectes econòmics per a l’èxit i la continuïtat d’aquest equip.
Per al Club Natació Sabadell és molt important aquest acord. En paraules del seu President “Es important fer costat a l´AVAN i lluitar per la defensa de l’esport, i en aquest cas per l’esport adaptat”.

Fora del conveni, les dues parts van estar d’acord en millorar les condicions per aquests nedadors i es van proposar junts engegar un programa de captació de voluntaris per tal que aquesta figura es converteixi en el suport i acompanyant del nedador durant les dures jornades de competició.

Es va comentar la possibilitat de crear un programa d’activitats alternatives i complementàries per aquells dies de competició, de manera que aquestes persones amb algun tipus de discapacitat, puguin gaudir tant de la competició com de la sortida.

L´actual equip Club Natació Sabadell està integrat per 12 nedadors fixes, 5 dels quals son nens entre 5 i 11 anys que presenten alguna discapacitat física o psíquica. Aquest equip entrena de forma regular 4 dies a la setmana a les instal·lacions del Club.

Cal dir que aquest cap de setmana, tres membres de l’equip, els medallistes i germans Peláez i la nedadora Marta Baena estan participant al Campionat de Natació d´Espanya a Sevillà en piscina curta per esportistes amb discapacitat intel·lectual.