'Respostes Innovadores en discapacitat', jornada de debat a Barcelona

ECOM COL·LABORA AMB LA FUNDACIÓ INSTITUT GUTTMANN EN L’ORGANITZACIÓ D’UNA JORNADA SOBRE INNOVACIÓ EN LES POLÍTIQUES SOCIALS I EN LES PROPOSTES EN LA DISCAPACITAT

Dijous 29 d’octubre, al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona, tindrà lloc el darrer dels debats socials amb què durant el 2015 la Fundació Institut Guttmann, federada a ECOM, ha celebrat el seu 50è aniversari.

Primer a Girona, després a Lleida, i ara a Barcelona, al llarg d’aquest 2015 la Fundació Institut Guttmann ha previst tres jornades per afavorir un procés de debat obert que ajudi a determinar els problemes a què s’enfronta el col·lectiu de la discapacitat física i orgànica, així com a plantejar possibles solucions futures en un context social de canvis.

Sota el títol genèric de “Innovació social i discapacitat: debats sobre la discapacitat en una societat en transformació”, les tres jornades han estat organitzades mitjançant les entitats que composen el “Consell Social i de Participació” de la Fundació Institut Guttmann i amb la col·laboració d’altres entitats socials d’àmbit estatal i d’Andorra, entre les quals es compta ECOM i algunes de les nostres entitats federades (Associació Catalana d’Espina Bífida i Hidrocefàlia, Associats de Pòlio i Pospòlio de Catalunya, Aspaym Catalunya, ASPID, Fundació d’Esclerosi Múltiple, Fundació Ictus, Grup MIFAS i Associació Catalana de Traumàtics Cranioencefàlics i Dany Cerebral).

Barcelona, recull dels tres debats

El dijous 29 d’octubre, la darrera d’aquestes jornades coincidirà amb la Jornada Tècnica Anual de l’Institut Guttmann “Edició XXVII: Especial 50 anys”, amb la qual compartirà dues conferències, a l’inici i al final.

Després d’haver debatut anteriorment, a Girona i a Lleida, sobre drets i deures i sobre les associacions com a motor de canvi, respectivament, a Barcelona es parlarà sobre respostes innovadores. En el món actual, és essencial per les organitzacions, associacions i entitats innovar i experimentar; per fer-ho s’ha demostrat imprescindible comptar amb una gran diversitat de fonts expertes, entre les quals es troben les persones que viuen amb diversitat funcional o discapacitat.

Com en les dues jornades de debats anteriors, es vol impulsar el debat plural i per això es busca la implicació de persones vinculades amb l’àmbit de la discapacitat des de diferents posicions i rols: socis i sòcies d’associacions de persones amb discapacitat física o orgànica, experts i professionals en temes socials i/o sanitaris, persones amb discapacitat, persones interessades de la societat civil o de les administracions públiques.... L’objectiu de la jornada a Barcelona és que entre tots aquests agents puguem debatre sobre la situació i el rol de les persones amb discapacitat en el context d’una societat en constant canvi, així com trobar noves fórmules per incrementar la seva participació i la seva autonomia personal.

Intervindrà Juan Carlos Cebrián, polític municipal i regional d’Estocolm (Suècia), que donarà una conferència sobre la “Innovació en les polítiques socials en la discapacitat”, central en la jornada. En la taula rodona sobre “Propostes innovadores en la discapacitat”, ja a la tarda, exposaran diverses iniciatives Juan Carlos Solà, director de la Federación Coordinadora de Personas con Discapacidad Física y/u Orgánica de Bizkaia (FEKOOR); Antonio Hermoso, president de CODISA-PREDIF Andalucía; Francisco J. Sardón, soci fundador d’ASPAYM Castilla y León; i Antonio Guillén, president d’ECOM, que ha estat pionera en el servei d’Assistència Personal.

Al final de la jornada, a més, els relators de totes tres trobades exposaran les conclusions extretes en cada una d'elles perquè posteriorment es pugui elaborar un recull de les conclusions globals.

Adjunt trobareu el programa de la jornada i a l’enllaç següent podreu formalitzar la vostra inscripció:
http://www.innodiscap.org/jornadas/jornada-barcelona

data:
Dijous, 29 d'octubre

lloc:
CCIB - Centre de Convencions Internacional de Barcelona.
Plaça de Willy Brandt, 11-14 Barcelona

organitza:
Fundació Institut Guttmann
www.innodiscap.org