25 anys del Consorci Hospitalari de Catalunya

El passat dimecres 26 de març el Consorci Hospitalari de Catalunya va celebrar els seus vint-i-cinc anys d'història acompanyat dels seus associats, treballadors i autoritats de l'àmbit sanitari i de l'administració. L'acte commemoratiu va tenir lloc al Teatre Kursaal, de Manresa.
El 26 de març de 1983 es va constituir oficialment el Consorci Hospitalari de Catalunya a Manresa, en un acte que va presidir el malaguanyat Ernest Lluch, llavors Ministre de Sanitat.
Vint-i-cinc anys després, el CHC torna a la ciutat que va acollir la seva constitució per celebrar aquests anys de trajectòria en els que l'entitat ha estat vital per a definir el model català de salut.
El Consorci ha desenvolupat un paper decisiu en la definició del model d'hospital comarcal, element clau en la configuració de la xarxa hospitalària pública de Catalunya. La seva visió de proximitat i l'atenció de qualitat han estat segell del CHC i han apropat els serveis sanitaris i l'atenció social als ciutadans.
L'acte de celebració dels vint-i-cinc anys del CHC va comptar amb la presència de la Consellera de Salut, Marina Geli, i la Consellera Montserrat Tura (que en el moment de la fundació del CHC era gerent de l'Hospital de Palamós), entre d'altres autoritats de l'àmbit sanitari i de l'administració. A la celebració també hi vam assistir directius dels centres associats al CHC i persones que han estat significatives per a la història de l'entitat al llarg d'aquests anys.
El CHC representa els hospitals locals i comarcals de titularitat pública que treballen per al sistema públic de salut. Actualment, el Consorci compta amb 100 associats, que representen 214 dispositius d'atenció sanitària i/o social.