El COCARMI busca nous genis

El concurs i exposició de pintures “Nous Genis”, que celebra aquest 2010 la seva setena edició, enfila la recta final pel que fa al termini de presentació de treballs, que està establert del 6 al 12 d’abril. Aquest concurs és una iniciativa del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, COCARMI, Caja Mediterráneo (CAM), el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i el Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

“Nous Genis” pretén potenciar les activitats artístiques per facilitar l’autonomia personal i l’adaptació a l’entorn social de les persones amb discapacitats psíquiques, físiques, intel·lectuals, sensorials o amb malaltia mental. En aquesta edició, la temàtica dels treballs són "Els somnis" ja que, aquests, si d’una banda poden ser el reflex de les vivències, les experiències o els pensaments anteriors, també conformen els anhels i les il·lusions de futur. S‘hi poden presentar les persones amb discapacitat majors de 18 anys, inscrites en una entitat sense afany de lucre.

Les obres a concurs es podran portar entre el 6 i el 12 d’abril a les instal·lacions de l’empresa Cultural Sense, al carrer Blesa, 27-29 de Barcelona. Els treballs de dibuix o pintura es presentaran en paper, tela, fusta o qualsevol altre suport i la tècnica serà lliure. Un jurat, presidit per Daniel Giralt-Miracle, president emèrit de l’Associació Catalana de Crítics d’Art, escollirà els guardonats. Amb les obres premiades i seleccionades es durà a terme una exposició que, sota el títol “Nous Genis”, es podrà visitar durant els mesos de maig o juny de 2010 al Museu d’Història de Catalunya

Segons l’Institut Nacional d’Estadística, un 9% de la població té algun tipus de discapacitat. A Catalunya, l’entitat més representativa del sector és el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, COCARMI, una plataforma de la qual en formen part: APPS (Federació Catalana Pro Persones amb Discapacitat Intel·lectual), COCEMFE CATALUNYA (Confederació Catalana de Persones amb Discapacitat Física), Confederació ECOM Catalunya (Confederació Catalana d’Entitats de Persones amb Discapacitat Física), FESOCA (Federació de Persones Sordes de Catalunya), ACAPPS (Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes), FECAFAMM (Federació Catalana d’Associacions de Familiars i Persones amb Problemes de Salut Mental) i ONCE.

Font: COCARMI