Es publica en España la primera Guia completa de recursos per a persones amb Espasticitat

El proper 18 de juny tindrà lloc en Madrid la presentació de la “Guia per a persones que conviuen amb l’Espasticitat”. Una publicació inèdita en Espanya que recull la gran majoria dels recursos i informacions d'utilitat relatives a l'espasticitat; un trastorn motor del sistema nerviós associat a discapacitats com paràlisi cerebral, lesió medul•lar o esclerosis múltiple. La publicació, editada en col•laboració amb la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), s'emmarca dins de la col•lecció "Universitat Sense Barreres" i estarà disponible a la web de l'Associació en www.convivirconespasticidad.org

La publicació recull per primera vegada en informació d'utilitat per a persones amb espasticitat, familiars i especialistes. Participa un notable elenc d'experts que han compilat i filat l'escassa i dispersa informació existent i l'han reunida basant-se en dues premisses: rigor i proximitat .

Un dels objectius principals d'aquesta innovadora iniciativa és "evitar, almenys en part, que la desinformació i l'atzar puguin limitar la vida de les persones que conviuen amb l'espasticitat", tal com assenyala la coordinadora de la Guia i presidenta de convius amb Espasticitat, Claudia Tecglen.

La "Guia per a les persones que conviuen amb la Espasticitat " ha estat elaborada per un equip multidisciplinari de professionals de l'àmbit social, sanitari i educatiu de camps com son la neurologia, treball social, fisioteràpia, psicologia, etc . Així mateix, s'ha comptat amb els testimonis de les persones que viuen i conviuen cada dia amb l'espasticitat, protagonistes de la realitat que en aquest document es recull . El manual s'articula en 17 epígrafs que recullen aspectes tan dispars com complementaris; des de la perspectiva neurològica de l'espasticitat fins als tractaments miracle, passant per la fisioteràpia o els procediments quirúrgics, entre d'altres temes.

L’acte de presentació tindrà lloc en el Centre Associat "Escola Pia" de la UNED (Carrer Tribulete, 14) a partir de les 18:00 hores. Comptarà amb la presència del rector de la UNED, Alejandro Tiana Ferrer; el president del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Cayo Pérez Bueno; el director de UNIDIS, Juan Antonio Moriano Discapacitat (CERMI), Luis Lleó, i la coordinadora del projecte i presidenta de Convius amb Espasticitat, Claudia Tecglen García.