ECOM ofereix al professorat un curs d’Atenció a la Diversitat: Inscripcions obertes!

RECONEGUDA PEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT, AQUESTA FORMACIÓ TÉ COM A OBJECTIU MILLORAR I AFAVORIR L’ESCOLA INCLUSIVA
A partir del 15 d’octubre, ECOM ofereix al professorat d’Infantil, Primària i Secundària una formació, reconeguda pel Departament d’Ensenyament, que té com a objectiu millorar la preparació dels professionals de l’ensenyament quant als principis d’escola inclusiva i sobre les necessitats i l’atenció a la discapacitat a l’aula, dotant-los de recursos i metodologia inclusives.
Sota el títol de “Atenció a la Diversitat”, aquest curs, que tindrà una durada de 16 hores presencials, repartides en vuit sessions de dues hores de durada, s’adreça especialment a mestres, vetlladors i monitors amb interès per la filosofia de vida independent, els drets dels infants, les normatives entorn l’escola inclusiva, el fet de treballar amb la diferència.
Les inscripcions per a aquesta formació, que serà teòrico-pràctica, estan obertes fins el 10 d’octubre, i cal formalitzar-les a través de l’enllaç que us posem en aquesta mateix pàgina. El cost del curs és de 80 €.
PROGRAMA DEL CURS ‘ATENCIÓ A LA DIVERSITAT’
- Repàs històric sobre la discapacitat i l’aparició del moviment de vida independent.
- Activitat sobre vida independent: experiències pràctiques.
- Història, principis i lleis sobre escola inclusiva a Catalunya.
- Reflexió entorn a la situació actual i els reptes de l’escola inclusiva a Catalunya.
- Com treballar i conviure amb la diferència.
- Pràctica vivencial “Posa’t al meu lloc”.
- Presentació d’una experiència inclusiva.
ECOM, especialitzada en l’atenció a les persones amb discapacitat física, té una llarga experiència en l’impuls d’una escola inclusiva en què tothom pugui estar escolaritzat i aprendre en igualtat d’oportunitats. Des de 1987, ofereix a les escoles d’ensenyament ordinari un Servei de Suport a l’Escola Inclusiva (SMIE), que té per objectiu facilitar a l’escola assessorament i un monitor de suport per facilitar la participació dels alumnes amb discapacitat en les activitats que poden tenir una dificultat per a la mobilitat com poden ser les excursions i/o les colònies.
FITXA TÈCNICA:
Dates: Del 15/10 al 10/11, dilluns i dimecres (15, 20, 22, 27 i 29 d’octubre, i 3, 5 i 10 de novembre de 2014).
Horari: de 17.30 a 19.30 h.
Lloc: Seu d’ECOM (Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a. Barcelona).
MÉS INFORMACIÓ: monitors@ecom.cat