Les IV Jornades de la Discapacitat de Sant Joan Despí debatran aquest any sobre l’esport

Des d’ahir dia 2 de desembre, se celebren a Sant Joan Despí les IV Jornades de la Discapacitat que, aquest any, han escollit l’esport com a tema a debat. L’esport no tan sols com a oci o competició, sinó també com a exercici de salut i sobretot de socialització i integració de les persones que tenen algun tipus de discapacitat.

Avui a les 19 hores hi haurà un Acte de Commemoració a l’edifici de Foment Cultural i Artístic. Es tracta d’un concert del cantautor madrileny Andrés Suárez acompanyat d’Evelyn Vega, que farà la interpretació de les cançons en llenguatge de signes.

Demà 4 de desembre de les 8 a les 14 hores es realitzaran unes pràctiques esportives amb cadira de rodes al Poliesportiu Francesc Calvet amb els alumnes de 4t d’ESO dels quatre centres de secundària de la ciutat.

Divendres 5 de desembre es realitzarà un videofòrum al Casal de Joves el Bulevard que començarà a les 19 hores amb projeccions continuades del documental “Disminuir el paso” amb Jordi Vilches i Hugo Silva.

Durant tota la primera setmana de desembre es faran diverses activitats de sensibilització que intentaran fer entendre el benefici que la pràctica d’esport i la superació personal poden representar per a aquelles persones que, per diferents motius s’enfronten a la vida en situació de desavantatge.

A les escoles es faran visites organitzades per a l’alumnat de 1r i 2n d’ESO a la residència de disminuïts psíquics Josep Mas i Dalmau. També es faran xerrades de prevenció i sensibilització. Sessions de la campanya “Game Over” que ofereix l’Institut Guttmann als centres de secundària per la prevenció d’accidents de trànsit i d’esports d’alt risc.