El projecte 'Temps per a tu' per a famílies amb fills amb discapacitat s'estén a vuit districtes de Barcelona

Cinc districtes de Barcelona estrenaran, en els propers dies, el servei per a pares i mares d‟infants i joves amb discapacitat "Temps per a tu‟, que ofereix l‟Ajuntament de Barcelona perquè els progenitors puguin disposar d‟unes hores, els dissabtes al matí, per poder gaudir de temps personal.
El projecte, que va néixer el curs passat als districtes de Sant Martí, Nou Barris i Horta-Guinardó, arriba ara als districtes de l‟Eixample, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Sants-Montjuïc i Sant Andreu, seguint amb el calendari d‟implantació, que preveu arribar a completar-se a tota la ciutat al 2014. La iniciativa forma part del Programa de Temps i Qualitat de Vida, i busca promoure el suport a les famílies amb algun membre amb discapacitat per facilitar-los temps personal com a generador de salut i de millora de qualitat de vida. Així, durant els matins dels dissabtes, i de forma quinzenal, diferents equipaments públics disposen del servei, amb monitors especialitzats, perquè els nens i nenes amb discapacitat puguin passar unes hores fent activitats lúdiques mentre els seus pares i mares o cuidadors gaudeixen del seu propi temps. Per això, el servei possibilita també que els germans dels infants amb discapacitat puguin gaudir-ne.
A l‟octubre del 2011, coincidint amb el curs escolar 2011-12, es va iniciar el projecte pilot als districtes de Sant Martí, Nou Barris i Horta-Guinardó, amb una molt bona acollida per part de les famílies usuàries. Durant el curs 2012-13 el projecte s‟estendrà de forma progressiva a aquests vuit districtes, i al llarg del 2013 ja estarà present a tota la ciutat.
Les activitats es realitzen en centres cívics, escoles, ludoteques i biblioteques dels districtes, i estan dirigits a infants i joves de 4 a 18 anys. Cada equipament oferirà un total de 15 places, i es preveu que en aquest curs escolar puguin oferir-se 210 places en total. Les famílies poden accedir directament al servei dirigint-se als equipaments on s’ofereix l’activitat. Les escoles ordinàries i especials i els serveis socials i serveis de salut dels districtes també podran derivar la família al servei a través d’un circuit establert.
Al web de l’Ajuntament de Barcelona podeu consultar els equipaments on podeu gaudir d’aquest servei.