ECOM s’incorpora al Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona (CCP)

Ahir, 11 d’abril, a la Sala Consolat de Mar de l’Ajuntament de Barcelona (plaça de Sant Jaume), va tenir lloc l’acte de signatura dels convenis d’incorporació de 8 noves entitats al Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona, entre les quals s’hi trobava ECOM. La regidora d’Educació, Montserrat Ballarín, va assistir a la signatura i també els representants de les diferents entitats i institucions que passaran a formar part a partir d’ara del CCP. Per part d’ECOM hi van assistir Anna Collado i Elisabet Vergés, gerent i responsable de Sensibilització, Lleure i Esport d’ECOM, respectivament.

Les entitats que es van incorporar al CCP són: Federació ECOM; Promoció del Transport Públic; Fundació FC Barcelona; Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; Fundació Privada Museu Barcelona Rock; Museu del Modernisme Català; Mercabarna i Institut Català d’Indústries Culturals-Filmoteca de Catalunya. Aquestes institucions ofereixen als centres educatius de la ciutat i al seu alumnat la possibilitat de gaudir d’activitats educatives relacionades amb l’accessibilitat; el patrimoni i el modernisme de la ciutat; el llenguatge visual del cinema; la mobilitat sostenible i l’ús del transport públic; la cultura jurídica i el món del dret; els valors de l’esport col•lectiu i el foment de la música del rock i el foment d’una alimentació sana i diversa.

Amb aquest acte de signatura dels convenis, són 138 les entitats i institucions que conformen el Consell de Coordinació Pedagògica amb la finalitat d’establir una xarxa ciutadana i educadora. Cada curs escolar n’hi ha al voltant d’un milió i mig de participacions en alguna d'aquestes activitats (el curs 2009-2010 van ser 1.475.028 participacions diferents en les activitats).

ANTECEDENTS

El Consell de Coordinació Pedagògica, que va iniciar les seves activitats el curs 1988-89, reuneix institucions i entitats ciutadanes que ofereixen activitats educatives per a escolars. Des de la data de la seva creació, el nombre d'entitats ha anat augmentat.

El treball que es promou des del Consell facilita la varietat d'activitats que ofereixen les entitats que pot fer servir l'escola per avançar cap a una formació integral que inclogui la pluralitat de facetes, capacitats i habilitats del desenvolupament humà. Amb el Consell de Coordinació Pedagògica es vol assegurar també la millora i ampliació de les propostes educatives que les institucions i entitats fan a l'escola, obrint nous espais i creant nous recursos educatius, i renovant i perfeccionant les propostes.

Una activitat pròpia del Consell és la publicació en format llibret i a través d’Internet del Programa d’Activitats Escolars, un extens recull de l’oferta educativa que les entitats ciutadanes membres del CCP fan a les escoles, amb l’objectiu de facilitar al professorat la tasca de decisió sobre les més adequades a la seva planificació educativa.