La Federació ECOM s’adhereix a la Taula de la Democràcia

Davant la convulsa situació política i social que s’està donant a Catalunya, i a la greu vulneració de drets i llibertats que s’està vivint, la Federació ECOM ha decidit adherir-se a la Taula de la Democràcia, la plataforma que es va constituir a finals de setembre per donar una resposta unitària i coordinada en defensa de les institucions catalanes i els drets i llibertats fonamentals, i que està integrada per entitats, sindicats i organitzacions de la societat civil catalana.

La Taula per la Democràcia va néixer impulsada per les següents entitats i organitzacions: Associació Catalana d’Universitats Públiques ACUP; l’Assemblea Nacional Catalana; Consell Nacional de la Joventut de Catalunya; CCOO de Catalunya; Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya CONFAVC; Federació d’Assemblees de Pares i Mares de Catalunya FAPAC; LaFede.cat – Organitzacions per la Justícia Global; Òmnium Cultural; Unió de Federacions Esportives de Catalunya UFEC; Unió General de Treballadors UGT; Unió de Pagesos; i Lafede.cat.

L’adhesió a la Taula és manté oberta i es pot fer a títol individual o com a entitat.
MANIFEST DE LA TAULA PER LA DEMOCRÀCIA
A Barcelona, el 27 de setembre del 2017, les entitats, els sindicats i les organitzacions de la societat civil catalana, reunides al Museu d’Història de Catalunya manifestem que:
1. Ens aplega la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.
2. Manifestem preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques que s’estan produint aquests dies per part del Govern i els organismes de l’Estat.
3. Fem una crida a la societat catalana a respondre d’una manera pacífica, ferma i continuada en defensa de les institucions i dels drets fonamentals.
4. Considerem que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva, i, per això, instem les institucions europees i internacionals a vetllar perquè així sigui.
5. Ens constituïm en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans i ciutadanes, i reivindiquem el dret a decidir el futur polític del poble de Catalunya.
6. Ens comprometem a respondre de manera coordinada i continuada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals i no descartem cap forma pacífica i consensuada de mobilització i resposta de país.