El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici compta amb dues rutes més adaptades

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici compta, gràcies al suport de l’Obra Social ‘La Caixa’, amb dues noves rutes, una adaptada per a persones amb mobilitat reduïda i l’altra per a persones amb visió reduïda.

L’itinerari adaptat per a persones amb mobilitat reduïda és el Camí de la Roca Blanca, al qual s’accedeix des de la població d’Espot, al Pallars Sobirà. El camí recorre prats de dall i boscos de pi negre passant per tres àrees de descans, espais on a través de plafons indicatius es dona a conèixer els valors patrimonials de la zona.

L’altre és el Camí del Salto, itinerari que s’inicia a la població de Senet, a l’Alta Ribagorça. El camí transcorre entre prats, avellaners i boixos fins a arribar a un mirador d’on es pot gaudir de l’espectacular Cascada del Salto, un salt d’aigua de més de 100m d’alçada.

Al llarg dels recorreguts els plafons indicatius mostren els elements naturals i culturals més significatius en llenguatge Braille acompanyats d’il·lustracions adaptades per a invidents.

Els adjuntem dos documents amb la descripció tècnica d’ambdues rutes; amb les característiques físiques del terreny, el desnivell, la llargada i la pendent, així com una petita descripció dels itineraris, el mapa i imatges.

Altres itineraris adaptats ja existents dintre del límit estricte del Parc Nacional són la Pasarel·la del Planell d'Aigüestortes, la Pasarel·la del Pont de la Gorga i la Pasarel·la d'aproximació a l'Estany de Sant Maurici.