El primer Assistent Personal, i primer professional, d’ECOM que es jubila

Ahir al matí l’Alfonso Bustos va posar fi a la seva relació laboral amb ECOM, després de 10 anys, perquè ha arribat a l’edat de la jubilació.

L’arribada de l’Alfonso a ECOM va tenir lloc amb la posada en marxa del Servei d’Assistència Personal, i es va incorporar a la nostra organització per exercir d’assistent personal d’una persona amb discapacitat física, el José Luis, un dels nostres usuaris de Tarragona, per qui també llavors començava una nova experiència, comptar amb el servei d’un assistent personal que li havia de donar suport per a que pogués desenvolupar el seu projecte de vida amb autonomia i independència.

La figura de l’assistent personal era llavors una figura nova, basada en la filosofia de la vida independent, la funció del qual no havia de ser tenir cura de la persona amb discapacitat –com fins aleshores havia estat l’atenció cap a aquestes persones– sinó simplement donar-li suport per a la realització de les tasques de la vida diària per a que aquesta persona pogués gaudir del mateix nivell d’autonomia en el desenvolupament del seu projecte de vida. Un concepte que l’Alfonso va entendre molt bé, i la prova és que el José Luis l’ha mantingut tot aquest temps com el seu assistent personal.

El suport de l’Alfonso durant tots aquests anys ha permès en José Luis dur a terme un projecte de vida, una vida que en tots aquests anys ha tingut molts canvis i molt creixement personal: en José Luis es va independitzar, es va casar, ha creat una família.

Per tot això, en José Luis s’acomiadava de l’Alfonso amb un escrit del qual volem destacar alguns fragments:

“La vida profesional que has compartido con nosotros ha estado llena de profesionalidad y humanidad (...). Sabes, has dejado una huella, una huella silenciosa y generosa en mi vida, en la vida de Laura, la de mis hijas, mi madre y hermana. Vamos, en todos los que has tenido cerca. (...) Tus palabras, tus actitudes, quiero que sepas que quedará entre nosotros aunque pasen los meses, los años..., has de saber que te vas habiendo sembrado, porque sembraste una semilla, la semilla de mi amistad”.
L’Alfonso és el primer assistent personal d’ECOM que es jubila, i també el primer treballador que es jubila en la nostra organització. Com a agraïment a tots aquests anys, ECOM vam voler fer a l’Alfonso un detall de comiat, que li van lliurar el nostre president i gerent, Antonio Guillén i Marta Obdulia, respectivament.

Molta felicitat en aquesta nova etapa, Alfonso!