Treball i el personal voluntari de “la Caixa” assessoraran els Centres Especials de Treball i les Empreses d’Inserció

La consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya, Mar Serna, i el director general de la Fundació ”la Caixa”, Jaume Lanaspa, han signat avui un conveni amb l’objectiu que el voluntariat corporatiu vinculat a ”la Caixa” col•labori amb els Centres Especials de Treball (CET) i les Empreses d’Inserció (EI).

L’objectiu del conveni és que el personal voluntari de ”la Caixa” contribueixi a ampliar els coneixements en gestió empresarial dels equips directius d’aquestes organitzacions; que es millori l’eficiència dels seus recursos, sistemes productius i àrees de gestió per tal de fer-los més competitius.

La tasca del personal voluntari se centrarà en tres àmbits: l’anàlisi de costos i l’eficiència; l’anàlisi de sistemes d’informació; i l’assessorament comercial i màrqueting.

Aquest nou recurs s’emmarca en el Pla de promoció i consolidació dels Centres Especials de Treball i de les Empreses d’Inserció promogut per la Direcció General d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball que engloba un conjunt de mesures per la promoció i consolidació d’aquest sector a Catalunya amb un pressupost el darrer any de 102,2 M€.

S’espera que aquesta nova iniciativa contribueixi a la sostenibilitat dels centres com a model de creació d’ocupació de qualitat, per ampliar el seu mercat, millorar la seva competitivitat, per al creixement dels llocs de treball i per donar més visibilitat a un sector clau dins l’economia social i solidària del nostre país.