La Confederació ECOM Catalunya guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya

El Govern de la Generalitat de Catalunya va publicar ahir la relació de personalitats i entitats que enguany seran guardonades amb la Creu de Sant Jordi que l’Administració catalana atorga cada any. La Confederació ECOM Catalunya serà una de les 15 entitats que rebran aquest 2011 el guardó, en reconeixement ‘a la valuosa aportació que aquest moviment cívic ha fet en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física i de la millora de la seva qualitat de vida i a la tasca que desenvolupen les seves entitats federades que contribueix a la vertebració social des de la integració d’aquest col•lectiu’.
Aquest reconeixement coincideix amb la celebració del 40è aniversari del moviment associatiu ECOM, que actualment aglutina 177 associacions de persones amb discapacitat física d’arreu de l’Estat Espanyol, 145 de les quals són de Catalunya. La suma de forces i recursos de tot el moviment associatiu de la discapacitat física foren el motiu de naixement d’ECOM ara fa quaranta anys, i segueix sent el leitmotiv de l’entitat, que amb els anys ha esdevingut el màxim representant dels interessos de les entitats i persones amb discapacitat física davant les Administracions Públiques i els diferents organismes de representació del sector a Catalunya.
Des de fa quaranta anys, ECOM treballa per promoure una major inclusió i qualitat de vida de les persones amb discapacitat física, impulsar la lluita contra tot tipus de discriminació i afavorir l’exercici dels seus drets. El treball fet fins ara i els reptes assolits per ECOM han fet possible que el col•lectiu de persones amb discapacitat física sigui avui dia part activa del seu entorn.
La Creu de Sant Jordi és el màxim reconeixement que atorga la Generalitat de Catalunya. Enguany reconeix a 29 personalitats i 15 entitats. Aquesta distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

El lliurament de la Creu de Sant Jordi es farà en un acte al Palau de la Generalitat el proper 27 d’abril.