Kit d’Accessibilitat d’agost: Dossier ‘Accessibilitat i disseny inclusiu. Passat, present i futur’, la nostra lectura recomanada per a aquest estiu

COINCIDINT AMB PERÍODE VACACIONAL, ECOM LLENÇA UN NOU KIT D’ACCESSIBILITAT I CONVIDA A LA LECTURA DEL DOSSIER QUE EL 2013 VA ELABORAR, PER PETICIÓ DE LA TAULA DEL TERCER SECTOR, ON S’ANALITZA L’EVOLUCIÓ DEL CONCEPTE ACCESSIBILITAT, ES REFLEXIONA SOBRE LA SITUACIÓ ACTUAL I ON ES PROPOSEN ACCIONS DE MILLORA I RECURSOS PER AVANÇAR

L'any 2013, en vistes a aprovar la que va ser la Llei 13/2014 d'accessibilitat de Catalunya, La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya (de qui formem part) va encarregar a ECOM, com a especialista en la matèria, la redacció d'un dossier d'accessibilitat, per a publicar-lo dins la seva col·lecció anomenada Dossiers del Tercer Sector. El resultat d’aquesta comanda va ser el 'Kit d'Accessibilitat' que aquest mes d’agost volem compartir: la publicació ‘Accessibilitat i disseny inclusiu. Passat, present i futur’, que va ser elaborada per Montserrat García, responsable d’Accessibilitat i participació de la Junta d’ECOM, i que ella va voler dedicar especialment a Maria José Vázquez i Benito Duran, referents històrics d'ECOM, especialment, en l'àmbit de l’accessibilitat.

La iniciativa de La Taula d’editar aquests Dossiers del Tercer Sector –sobre diferents qüestions d’interès referents al sector social– tenia l’objectiu d’estendre el coneixement sobre el Tercer Sector i analitzar els avenços i la tasca pendent a fer per avançar en la defensa dels drets, la igualtat i la qualitat de vida de les persones.
El dossier ‘Accessibilitat i disseny inclusiu. Passat, present i futur’, malgrat fer 4 anys des que es va editar, segueix sent plenament vigent quant als continguts i els objectius que fixa per avançar en matèria d’accessibilitat. És una eina que analitza la situació actual dels conceptes ‘Accessibilitat’ i ‘Disseny inclusiu’, incita les entitats del Tercer Sector Social a fer una reflexió sincera en relació al tema, i proposa accions de millora i aporta informació, recursos i eines per a poder portar-les a la pràctica. Són propostes senzilles, que procuren tenir el mínim cost possible i que poden ser molt útils donada l’actual manca de recursos de tot tipus. Cosa que potser també faci qüestionar les mateixes entitats el seu propi funcionament i quin és o hauria de ser el seu paper.

Esperem us siguin útils tots els recursos que conté i aprofitem per desitjar-vos una bona lectura i unes felices vacances a tothom.

Podeu accedir a aquest nou Kit d’Accessibilitat, clicant el link que trobeu a la dreta d’aquesta notícia, sota la imatge.