Celebrada la XII edición dels Premis GIMM

El GIMM, entitat federada a ECOM, va celebrar el passat 12 d’abril, la XII edició dels Premis GIMM, amb la participación d’unes 300 persones. Van ser presents en aquest acte Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluis Cleries, conseller de Benestar Social i Família, de la Generalitat, Montserrat Ballarin, presidenta delegada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, i Joan Antoni Baron, alcalde Mataró.

Els guanyadors d’aquesta XII edició dels Premis van ser:

- PREMI A LA INSTITUCIÓ per a la FEDERACIÓ CATALANA D’ESPORTS PER A DISCAPACITATS FÍSICS: constituïda l’any 1969, és l’única institució a Catalunya que promou i desenvolupa l’esport adaptat per a persones amb discapacitat física. Organitza campionats internacionals, estatals i nacionals en divuit disciplines esportives, en les quals ha aportat èxits esportius, com ho demostra el gran nombre de medalles paralímpiques obtingudes.

- PREMI A L’EMPRESA per BJ ADAPTACIONES: empresa que crea, produeix i distribueix tecnologies de suport a la independència de les persones amb discapacitat. És pionera en la millora de l’autonomia personal, les possibilitats de comunicació i l’accés al lloc de treball i a l’oci.

- PREMI AL MITJÀ DE COMUNICACIÓ per al Programa “Catalunya Sense Barreres” de Radio Estel: aquesta hora de ràdio setmanal diferent i diversa té com a objectiu fonamental donar veu als col•lectius en risc d’exclusió social, com persones amb discapacitat o malaltia mental, persones grans o persones amb una integració social difícil.

- PREMI A LA PERSONA per a Isabel Palomeque: és per una persona que als 24 anys va patir un ictus que li va paralitzar la meitat dreta del seu cos. En aquell moment exercia com infermera, tenia carrera i estudis especialitzats en electrocardiografia i UVI. Gràcies al seu esperit de superació, la seva força de voluntat i el seu optimisme, ha assolit avenços en logopèdia, ha millorat en motricitat, fins al punt de desplaçar-se de forma autònoma, encara que amb seqüeles molt marcades, però sense ajudes ortopèdiques. Avui, amb 31 anys, és una dona independent, que viu sola, i que segueix sense rendir-se. Ha escrit un llibre “Alta sensibilitat” en el que explica la seva dura batalla. Centra la seva energia en la dansa, com a ballarina en una companyia, a més assisteix a classes per a adults a la universitat.