Barcelona acull el Primer Congrés Europeu de Resiliència

La ciutat de Barcelona acollirà el primer Congrés Europeu de Resiliència (superar-se i créixer des de l'adversitat) entre el 20 i el 22 d'octubre, organitzat per l'Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i que comptarà amb la participació de l'expert francès Tim Guénard i l'exjugador del Barça Julio Alberto.

S'entén per resiliència, segons Jordi Grané, filòsof i mitjancer de conflictes, i un dels organitzadors del congrés, "la capacitat de sobreposar-se a períodes de dolor emocional".

En el congrés, la dinàmica general del diàleg se centrarà en la utilització de la metodologia Diàleg amb Mirall, una dinàmica que es desmarca de les ponències clàssiques i que proposa conversar a les persones participants sota la facilitació d'una persona moderadora, també experta i gran coneixedora de la seva obra. La conversa s'estructura al voltant de preguntes que després ajuden a desentranyar la màgia de la resiliència.

D'altra banda, es comptarà amb la presència de persones que, per diferents circumstàncies han vist les seves vides convertides en experiències vitals resilients. Aquestes persones, a través de tallers i de converses amb els congressistes compartiran els seus coneixements i reflexions amb el públic assistent, explicant històries resilients de superació comuna.

Als inscrits en el congrés se'ls obsequiarà dos llibres: 'La resiliència. Créixer des de l'adversitat' d'Anna Forés i Jordi Grané; i 'Un nen afortunat. De presoner d'Auschwitz a jutge de la Cort Internacional' de Thomas Buergenthal.