ECOM gestiona un any més el Servei d’Atenció als Súpers amb Necessitats Especials a la Festa dels Súpers de Televisió de Catalunya

Com a especialista en discapacitat, i amb la col·laboració de la Fundació Nexe, ECOM estarà per setè any consecutiu al front del Servei d’Atenció als Súpers Amb Necessitats Especials que oferirà la Festa dels Súpers de TV3 del proper cap de setmana 25 i 26 d’octubre a l’Anella Olímpica del Parc de Montjuïc de Barcelona.

Aquest Servei, que es va posar en marxa per primer cop el 2008 amb la col·laboració i la gestió d’ECOM, té l’objectiu de facilitar la participació a la Festa dels Súpers dels nens i nenes amb discapacitat, amb atenció prestada des d’una carpa específica per als Súpers amb Necessitats Especials (SANE’S) així com en els mateixos espectacles.

MONITORS ESPECIALITZATS

El servei d’atenció als Súpers Amb Necessitats Especials està format per monitors especialitzats, que van identificats amb una armilla blava amb el logo d’aquest servei i donen suport i assessorament als SANEs. Són també els qui els acrediten, tant a ells com als seus acompanyants.

ACREDITACIONS

Els SANEs i els seus acompanyants, quan arribin a La Festa, rebran una polsera blava que els facilitarà accedir als espais de visió preferent i en d’altres àrees com ara les taules de pícnic senyalades amb el símbol de Súpers Amb Necessitats Especials. A més, als SANEs i a un acompanyant se’ls posarà un tatú o adhesiu que els permetrà l’accés ràpid i preferent per participar en totes les activitats adaptades -una vegada cada activitat-.

Només s’acreditarà el Súper Amb Necessitats Especials quan hi hagi una persona especialitzada en aquest servei als punts d’informació (n’hi haurà 5 en tot el recinte). Si no hi ha ningú en aquell moment, caldrà adreçar-se a la carpa on hi ha el centre del servei d’atenció especialitzat.

CARPA DE SERVEIS ESPECIALITZATS

La carpa de Servei d’Atenció als Súpers Amb Necessitats Especials, situada a l’exterior, a la zona de taquilles (vegeu mapa), serà el punt central d’informació i assessorament. Mòbil de recepció: 638 682 987

Com cada any, un dels personatges del Club Súper 3 hi vindrà a firmar autògrafs.

Estarà condicionada amb:
- Zona de descans (per a aquells infants que necessiten una pausa)
- Servei de reescalfament de menjar.
- Zona de canvi (hi haurà una llitera per facilitar el canvi de bolquer o de sonda).
- Servei de préstec de cadires de rodes.
-Lavabos químics adaptats

ALTRES SERVEIS ADAPTATS

A més, hi haurà un menú per a celíacs al restaurant del costat del pebeter; rampes d’accés que comuniquen els espais de la Festa i a l’entrada de les carpes; espai de pàrquing a l’avinguda de l’Estadi per als vehicles identificats.

Podeu consultar un plànol amb els serveis i els itineraris adaptats a la imatge adjunta o al web de la Festa.

ECOM VALORARÀ L’ACCESSIBILITAT EN LES ACTIVITATS

La Festa d’enguany tindrà com a novetat el concurs Superactivitats, una proposta per motivar els col·laboradors de la Festa a l’hora de trobar propostes originals d'activitats, tant en els continguts com en el muntatge, en la dinamització i en el bon funcionament. I on sobretot es tingui en compte el Súper, la seguretat a l’hora de fer l’activitat i la transmissió de valors i de bons hàbits de conducta.

Hi haurà tres categories en què es podrà optar a premi:

A la Superactivitat més original o innovadora, que pel seu contingut o forma no sigui corrent per a la majoria del públic.
A la Superactivitat més dinàmica i atractiva, en la qual la participació sigui àgil i el que s’hi faci sigui interessant i divertit.
A la Superactivitat més ben tematitzada, la més ben adaptada per a tothom i que aporti valors; que el disseny i l’ambientació suggereixi clarament un tema; que hi puguin participar els Súpers Amb Necessitats Especials i que emfatitzi aspectes socials i/o culturals.

ECOM formarà part del jurat que valorarà les activitats presentades en el concurs, juntament amb professionals de TV3 i especialistes en jocs per a nens i nenes.