Arrenca la campanya d’ECOM “VIDA INDEPENDENT #feselpas” a les xarxes socials per promoure la vida independent entre les persones amb discapacitat física

PERSONES AMB DISCAPACITAT FÍSICA QUE FORMEN PART D’ECOM I QUE JA HAN OPTAT PER LA VIDA INDEPENDENT SÓN LES PROTAGONISTES. S’HAN GRAVAT EN VÍDEOS DE 30 SEGONS PER EXPLICAR QUÈ SIGNIFICA PER A ELLES LA VIDA INDEPENDENT I ANIMAR ALTRES PERSONES A PLANTEJAR-SE FER EL PAS.

ECOM llança la campanya “VIDA INDEPENDENT #feselpas” a les xarxes socials amb l’objectiu que cada vegada més persones amb discapacitat física prenguin consciència de si mateixes com a persones amb plena autonomia. Les persones amb discapacitat física que viuen independents són qui millor poden estimular les persones amb discapacitat perquè, si volen, avancin cap a la filosofia de la vida independent i facilitar-los el canvi.

Amb el hashtag #feselpas o #daelpaso, s’ha penjat a Facebook i Twitter un muntatge dels vídeos que han realitzat fins ara. A partir d’avui, es convida totes les persones que ho vulguin, a penjar els seus vídeos i enllaçar-los amb aquesta etiqueta.

#feselpas COMENÇA EN UN/A MATEIX/A

Aquesta és una campanya que neix impulsada per les pròpies persones amb discapacitat que ja han fet l’aposta per la vida independent. L’expressió “fer el pas”, idea central de la campanya, posa de relleu el moviment interior on comença la vida independent, que implica només la persona interessada i que deixa obert un gran ventall de possibilitats.

SUPORT DES DE L’EXPERIÈNCIA

Aquesta campanya a les xarxes socials forma part d’un projecte més ampli que ECOM du a terme amb les seves entitats, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, per avançar, elles mateixes i els seus socis, cap al nou paradigma d’autodeterminació i vida independent. ECOM ofereix acompanyament en aquest procés, tant als socis i/o usuaris amb discapacitat física de l’entitat com al seu entorn proper (família, entitats i professionals), a través d’assessorament i informació sobre vida independent i autodeterminació, formació, xerrades informatives, grups de suport, grups entre iguals...

Aquest projecte sorgeix després d’anys d’experiència en el procés cap a la vida independent d’usuaris i usuàries dels diferents projectes d’ECOM i de detectar que s’adrecen esforços cap al canvi de visió dels tècnics, les famílies i la societat en general, però que aquest treball no és suficient i no té sentit si aquest procés de transformació social en relació a la discapacitat no parteix de les pròpies persones amb discapacitat que consolidin el canvi de mirada de si mateixes i impulsin elles mateixes els canvis que necessitin en les institucions i la societat.

Des de la perspectiva de vida independent i autonomia personal, ECOM fomenta models de servei que parteixen d’una visió integral de la persona amb discapacitat física i facilita els suports perquè per ella mateixa pugui trobar respostes a les seves necessitats.

Tot el projecte i aquesta campanya en particular volen despertar o recuperar en la persona el seu desig d’autonomia, de dur a terme un projecte vital propi. Recordar-li també que no està sola, que des d’ECOM i totes les persones que en formem part, podem acompanyem-la en el seu procés.

En aquesta mateixa pàgina, a la part superior dreta, sota la imatge, trobareu l'enllaç al muntatge que hem fet amb els primers vídeos. ¡Pengeu a les xarxes socials els vostres vídeos de 30 segons sobre què és per vosaltres la vida independent amb l’etiqueta #feselpas o #daelpaso! Donareu forces a les persones amb discapacitat física que, per la seva situació personal o familiar, encara no pensen que una vida independent és possible.

COM POTS PUJAR EL TEU VÍDEO A LES XARXES?
És molt senzill:
Facebook: només cal que vagis a la biografia del TEU PERFIL i carreguis el vídeo. Després escrius una entrada, no cal que sigui llarga, el que vulguis, sobretot amb el hashtag #feselpas o #daelpaso. Publiques i ja està!

Youtube: per pujar un vídeo en aquesta plataforma cal que tinguis un compte gmail. Cliques a la part superior dreta on diu ‘pujar’. Entres amb el mail i contrasenya de Gmail i ja estàs en el teu canal Youtube. Selecciones el vídeo que vulguis que s’hi carregui i un cop pujat, tindràs un enllaç al teu vídeo que podràs distribuir per Facebook, o Twitter, o whatsapp … recorda sempre posar el hashtag #feselpas o #daelpaso.

Twitter: no permet penjar vídeos directament. Hem de penjar-lo en alguna de les dues anteriors i copiar i enganxar l’enllaç. Com sempre, amb #feselpas o #daelpaso com a colofó!
Si t’has decidit a gravar el teu vídeo però tens problemes per pujar-lo, posa’t en contacte amb nosaltres! A ECOM o mitjançant el hashtag #feselpas o #daelpaso