El Síndic de Greuges i entitats proinfància reclamen una major protecció dels drets dels infants

En el marc de la commemoració del 25è aniversari de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets dels infants, el Síndic de Greuges de Catalunya ha organitzat, juntament amb la Plataforma d'Infància de Catalunya (PINCAT), de la qual forma part la Confederació ECOM, i la Taula per la Infància i l’Adolescència a Catalunya (TIAC), una jornada per desmitificar mites socialment legitimats sobre la infància.
L’acte ha permès reivindicar en especial el dret de participació i decisió dels infants i ha posat de manifest la necessitat de promoure una protecció efectiva a la pràctica dels drets dels infants. Entre els mites que s’han desmitificat destaquen el fet de creure que els infants no tenen criteri o capacitat per formar-se un judici propi, que el maltractament infantil no es produeix en famílies benestants o pensar que l’èxit educatiu depèn fonamentalment de l’esforç de l’infant i diluir, així, responsabilitats de les polítiques públiques.
Com a conclusió general, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha destacat que encara queda molta feina per fer i s’està lluny de la plena satisfacció respecte els drets del infants.