Demà torna el No Limits Barcelona, la gimcana urbana de la conducció ecològica i sense barreres

Demà dissabte 28 d’octubre, a la tarda, torna el No Limits Barcelona, la gimcana urbana de la conducció ecològica i sense barreres, que organitzem juntament amb Rally Classics i que enguany arriba ja a la seva 4a edició. Com en edicions passades, aquesta prova automobilística d’orientació i estratègia, que aposta per la promoció de l’esport inclusiu i el respecte pel medi ambient, oferirà en el Village –instal•lat en el Moll de la Marina de Barcelona– activitats diverses adreçades a tota la ciutadania, i una exposició d’estands d’empreses que ofereixen productes i serveis per facilitar l’autonomia de les persones amb discapacitat.

El No Limits Barcelona, que encara té les inscripcions obertes (trobeu l’enllaç per fer-ho sota la imatge que trobeu a la dreta d’aquesta notícia), és una prova adreçada a la participació de conductors amb discapacitat (al volant dels seus automòbils, vehicles sense carnet o quad) i conductors de vehicles ecològics (elèctrics, híbrids, a gas o que consumeixen combustible fòssil i emeten un màxim de CO2, fins a 129 gr/km). Enguany com a novetat, s’ha obert la participació també a motos elèctriques.

Aquesta prova inclusiva i ecològica està concebuda com una gimcana urbana que permet la participació –com a copilots– a infants a partir dels 12 anys perquè comencin a sensibilitzar-se sobre la riquesa de la diversitat i sobre la importància d’una conducció eficaç, sostenible i eficient, valors sobre els quals el No Limits Barcelona vol promoure la reflexió. En ella, l’orientació i la intuïció dels equips participants són la clau per a la classificació final, i no pas la velocitat. No guanya qui primer arriba sinó qui millor planifica.

Desvinculant-se per complet de qualsevol símil amb la competició, al No Limits Barcelona guanya qui completa el passaport amb el menor nombre de punts possible després de passar per 6 controls de pas dels 16 que hi haurà distribuïts per zones emblemàtiques i de fàcil accés, de la ciutat de Barcelona. Per obtenir el millor resultat, es tracta de planificar una ruta específica per buscar els punts amb menys afluència. Tots els equips comencen amb 1.000 punts i cada control de pas en descompta una quantitat concreta segons el nombre de participants que hagin passat pel mateix emplaçament, fins a un màxim de 50 si un sol equip ha passat per aquell punt.

A tots els controls de pas hi ha comissaris voluntaris que s’encarreguen de segellar el passaport dels participants. Un any més s’ha comptat amb la col•laboració de Voluntaris 2000 per a la cerca de voluntaris per a la prova i per a la dinamització d’algunes de les activitats del Village. Aquest esdeveniment aposta per la promoció i el reconeixement de l’aportació del voluntariat social a la construcció d’una societat més cohesionada.

El No Limits Barcelona també compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Barcelona Esports.

PROMOCIÓ DE L’ESPORT ADAPTAT

El No Limits Barcelona fa una aposta clara per la promoció de l’esport adaptat. Enguany les activitats que s’oferiran al Village (punt de sortida i arribada dels vehicles, que estarà instal•lat al Moll de la Marina) seran totes activitats esportives, d’exhibició i/o obertes a la participació del públic. Es comptarà amb la participació del Fundació Tommy Robredo, que realitzarà una exhibició de tennis en cadira de rodes. Aquesta fundació (que porta el nom del conegut tennista, que n’és el gestor) té acords amb entitats de referència, com és el cas de l’Institut Guttmann (entitat federada a ECOM) per promocionar la pràctica d’aquest esport entre tot tipus de pacients que reben tractament neurorehabilitador al centre.

També hi haurà activitats de tennis taula adaptat, bàsquet adaptat (amb la col•laboració de la Federació Catalana d’Esport Adaptat a Catalunya) i un circuit de cadira de rodes, per tal que la ciutadania sense discapacitat pugui experimentar en primera persona les dificultats a què han de fer front les persones amb discapacitat.

El No Limits Barcelona es desenvoluparà en horari de tarda, entre les 15 hores (sortida del vehicle número 1) i les 18.30 hores (lliurament de premis). A l’entrega de premis es comptarà amb la presència de Ramon Lamiel, gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona.

La inscripció per a la prova resta oberta al web de Rally Classics, a un preu de 30 € (pilot i copilot inclosos), i inclou, entre altres coses, totes les activitats ofertes al Village, berenar, passaport, un trofeu o record per a tots els participants i petos.

Inscripcions en aquest enllaç: http://bit.ly/2gdgUtN