Gairebé 500 persones amb discapacitat troben feina a través de la Xarxa d’Inclusió Laboral de Barcelona
ECOM FORMA PART DE LA XARXA XIB
La tinenta d’alcalde de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, ha presentat en roda de premsa els resultats obtinguts per la Xarxa per la Inclusió Laboral de Barcelona (XIB) al 2015.
La XIB, que impulsa l'Ajuntament i en la qual participa ECOM juntament amb altres 6 entitats de la ciutat, va atendre un total de 1.405 persones, 496 de les quals (un 34%) van trobar feina. Des del SIL Barcelona d'ECOM, concretament, es van atendre 220 persones, de les quals es van inserir 50, i es van gestionar 82 ofertes de treball.
El treball en xarxa ha permès a mig miler de persones amb discapacitat accedir al mercat laboral, gràcies als 674 contractes formalitzats en empresa ordinària, als quals cal sumar prop de 200 contractes signats en centres especials de treball (CET) o empreses d’inserció. La taxa d’inserció s’ha situat, doncs, en un 35,5%.
Pel que fa a la tipologia de contractes, un 10% de les contractacions assolides l’any 2015 han estat de caràcter indefinit i prop del 50% són per a més de sis mesos; es milloren, així, els resultats obtinguts el 2014, però la precarietat continua existint. Una persona encadena diversos contractes en un any i normalment en diferents empreses. Per això, mentre que 28 persones han estat inserides en l'empresa ordinària per ECOM, s'hi han firmat 35 contractes; i en centres especials de treball, on s'han inserit 22 persones, se n'han firmat 39.
Durant l’any 2015, la XIB va contactar amb un total de 566 noves empreses i va consolidar la relació amb 306 amb les quals ja s’havia tingut una vinculació prèvia. Del conjunt d’ofertes gestionades, la majoria ho van ser en el mercat ordinari. Es confirma així la necessitat d’establir aliances amb el teixit empresarial per tal de poder oferir oportunitats d’accés al mercat de treball de les persones amb discapacitat.
La tinenta d’alcalde valora molt positivament la feina conjunta de l’Ajuntament i les entitats que treballen per la inserció laboral d’aquest col·lectiu i, sobretot, que es tracti d’una contractació de qualitat. Des de les entitats de la xarxa hem valorat també el foment de la formació en aquesta recerca de feina així com poder establir estratègies conjuntes que disminueixin els índex d’atur del col·lectiu, molt superior a la resta de la ciutadania.