ECOM forma part de la nova Junta Directiva de La Taula del Tercer Sector

L’Assemblea General de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha escollit aquest dijous Oriol Illa com a nou president i ha escollit també els 12 membres de la nova Junta Directiva, entre els quals un representant d’ECOM.

Josep Giralt, vicepresident d’ECOM, representarà la Confederació ECOM a la nova Junta Directiva de la Taula i Bibiana Bendicho, presidenta de l’entitat federada a ECOM, ASPID, en serà la suplent. El president d’ECOM, Antonio Guillén, forma part també de la Junta però en representació de COCARMI, organisme que també presideix.

L’acte de presentació del nou president i la nova Junta Directiva de la Taula del Tercer Sector, amb l'assistència de més 300 personalitats i representants d’institucions, s’ha celebrat a l’Auditori de l’ONCE a Barcelona. Per primera vegada a Catalunya, el procés de votació de l’Assemblea General de la Taula del Tercer Sector s’ha fet mitjançant un sistema accessible per a les persones amb discapacitat visual: la inserció de codis QR a les paperetes de vot, que han permès la lectura de les paperetes mitjançant el telèfon mòbil. Les entitats de l’àmbit de la discapacitat de la Taula del Tercer Sector fa temps que reclamen que aquesta tecnologia s’implanti en totes les conteses electorals.

Illa, el nou president de la Taula, és llicenciat en ciències polítiques i de l’administració per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Direcció Financera per la Universitat Pompeu Fabra i Diplomat en Alta Funció Directiva per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. Actualment és el Director General de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia (des del 2011), membre del consell de redacció de la revista ‘Espai de llibertat’ i membre del consell rector de la cooperativa ENCÍS. Professionalment ha desenvolupat responsabilitats tant en l’àmbit privat com en el públic. La seva trajectòria associativa està vinculada fonamentalment als àmbits pacifista i de l’educació en el lleure.

En el seu primer discurs com a president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa ha demanat situar les polítiques socials al centre de les polítiques públiques, al marge de l’evolució de economia. I ha fet una crida perquè el Tercer Sector enforteixi la seva capacitat transformadora per lluitar per una societat més justa.

Àngels Guiteras, a qui substitueix Illa, ha estat al capdavant de la institució durant dos mandats de tres anys cadascun, el màxim que permeten els Estatuts.