ECOM assisteix al plenari de l'Ajuntament de Barcelona en el qual s'ha presentat la mesura de govern 'L'esport inclou'

La representant de l’àrea de Sensibilització, Lleure i Esport d’ECOM ha assistit a la sessió plenària en la qual l’Ajuntament de Barcelona ha presentat el programa L’esport inclou.
Amb aquesta iniciativa s'aposta per impulsar un procés, allunyat d'un principi d'immediatesa, segons el document de presentació del programa facilitat per l'Ajuntament (l'enllaç al qual trobeu en aquesta pàgina). L’objectiu és “materialitzar el compromís de l’Ajuntament de Barcelona i tota la societat amb l’equiparació de drets de tots els ciutadans, amb nous reptes i amb la ferma voluntat de fer realitat que Barcelona és una ciutat inclusiva en tots els aspectes, també l’esportiu”.

Aquest programa té antecedents. Des de l’any 1988 a iniciativa de l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb l’Institut Municipal de Disminuïts i l’Àrea d’Esports, es va impulsar el primer programa pilot d’intervenció municipal a Catalunya, “Fes esport com tothom”, amb la finalitat de facilitar la inclusió de les persones amb discapacitat en les entitats esportives de base. El 2008, mitjançant el programa denominat l”Esport Sense Barreres” (Barreres Zero) va haver-hi una inflexió que tenia com a objectiu principal la normalització dels canals d’oferta/demanda, tot impulsant la participació del col•lectiu de persones amb discapacitat, amb l’objectiu de fomentar el dret a la pràctica de l’esport.

Mitjançant el nou programa L’esport inclou, l’Institut Barcelona Esports en col•laboració amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, es proposa contribuir en assolir les directrius recollides en la Convenció Internacional de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.