ECOM coorganitza el 1er Congrés en Defensa del Transport públic de Catalunya

ECOM col·labora per impulsar el 1er Congrès en Defensa del Transport públic de Catalunya, que se celebrarà l’11 d’abril a Barcelona. Perquè l’aposta d’ECOM és treballar l’accessibilitat de manera oberta, democràtica, integral i transversal, sota els valors de l’autonomia personal i la no discriminació, tenint en compte i posant en valor la diversitat humana, teixint aliances amb entitats i moviments socials de dintre i fora del sector de la discapacitat per avançar conjuntament cap al model de societat inclusiva que volem.

ECOM entén l’accessibilitat universal com a un dret humà, quelcom imprescindible per exercir la plena participació en igualtat d’oportunitats i la veritable inclusió social en tots els àmbits de la vida de la persona. La defensa de l’accessibilitat al transport públic, doncs, es considera quelcom clau des d’ECOM, un element fonamental per garantir tant el dret a la mobilitat de les persones, com el dret al propi desenvolupament personal i ciutadà. Influeix directament, i de manera determinant, en molts àmbits de la vida de les persones amb discapacitat -educatiu i laboral, relacions personals, lleure, etc.

Aquest primer Congrés és una iniciativa que coorganitzem diverses entitats i moviments socials. Serà un espai on, per primera vegada, organitzacions, plataformes i persones usuàries de tot Catalunya posarem en comú reivindicacions, treballarem en la creació conjunta d’un full de ruta –amb l’accessibilitat com a un dels eixos imprescindibles-, i crearem sinèrgies que ens permetin sumar forces, compartir estratègies i millorar la incidència en el territori de les nostres accions.

Serà una jornada de treball, amb debats per eixos temàtics al matí, dels quals s’extrauran propostes i accions que es posaran en comú a la tarda per traçar una estratègia col·lectiva. La idea és que cada entitat mantingui la seva pròpia identitat, però alhora es pugui plantejar un full de ruta comú que ajudi a compartir reivindicacions i accions per millorar el transport públic de Catalunya.

Des d’ECOM us animem a participar a la jornada, a adherir-vos a la iniciativa i a fer-ne difusió perquè aquesta primera trobada tingui èxit i sobretot per fer visible el caràcter proactiu del col·lectiu de persones amb discapacitat, reconèixer la tasca des de totes les entitats en la matèria i avançar plegats cap a una millor defensa d’un transport públic per a tothom.

Podeu trobar tota la informació al bloc del congrés.
Quan? 11 abril, de 10h a 17h.
On? Barcelona: Ateneu l'Harmonia de Sant Andreu de Palomar , Recinte de la Fabra i Coats (C/ de Sant Adrià, 20, Barcelona)
Com arribar-hi? Metro: L1 (Sant Andreu) |Bus: 11, 40, 73, 126 y N9
Renfe: Sant Andreu Comtal | Bicing: Malats, pl. Orfila, pl. Estació 12

Com es pot participar?
• Adherint-se al manifest i a la iniciativa: enviant un mail a congresdefensatransportpublic@gmail.com

• Assistint a la jornada: Inscripció a la pàgina del bloc del Congrés que trobeu a la banda dreta d'aquesta pàgina.

• Aportant documents que considereu interessants i útils per treballar l’accessibilitat al transport públic, que podeu compartir amb els que s’elaboraran des d’ECOM per no repetir feina (mail a accessibilitat@ecom.cat) o enviar directament a la organització del congrés a congresdefensatransportpublic@gmail.com

• Donant-nos suport en la difusió de l’esdeveniment.
Trobareu cartells i imatges per compartir a les xarxes socials a l'enllaç que us indiquem a la banda dreta d'aquesta pàgina.